MENU

14 juliol, 2020 Comentaris tancats a ‘The Stranger’, la revisió de ‘The Hitcher’ de Veena Sud Visualitzacions: 752 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Stranger

Director
Veena Sud

Actors
Maika Monroe, Dane DeHaan, Avan Jogia

On veure-la
Quibi

Aprofitant els nous models de transport, com Uber o Cabify, Veena Sud adapta la història de T’he Hitcher’ i l’actualitza.

Puntuació

7

‘The Stranger’, la revisió de ‘The Hitcher’ de Veena Sud

Amb cada avançament tecnològic i, de retruc, canvis en el comportament de la societat, s’obren noves portes i oportunitats pel gènere de terror. Aprofitant els nous models de transport, com Uber o Cabify, Veena Sud adapta la història de The Hitcher (Robert Harmon, 1986) i l’actualitza.

Clare (Maika Monroe, It Follows) és una aspirant a escriptora de Kansas que fa poc que s’ha traslladat a Los Angeles per tal de complir el seu somni. Per mantenir-se, a les nits és una conductora de cotxes Orbit, i en un dels serveis que ha de fer recull a Carl E. (Dane DeHaan, ZeroZeroZero). Aquest resulta ser un sociòpata que es diverteix matant a la gent. Quan Clare aconsegueix escapar-se, comença una mena de joc del gat i la rata.

Aquesta és una història que hem vist moltes vegades, però a The Stranger no s’estan de romanços i no perden el temps amb la història de fons. Abans que acabi la primera part, Veena Sud ja fa córrer Clare pel mig Los Angeles. Sud crea una narrativa que vola amb una velocitat de vertigen per mantenir la capacitat d’atenció dels espectadors amb menys paciència.

Veena Sud la recordem, sobretot, per ser la creadora de The Killing i Seven Seconds. Aquí escriu i dirigeix les 13 parts de què consta la pel·lícula, i la veritat és que ho fa força bé. Primer de tot, s’ha de tenir en compte que The Stranger està pensada per veure en mòbil, ja que és de la plataforma Quibi. I el que més m’ha sorprès és que es pot veure igual de bé en vertical que en horitzontal. L’enquadrament canvia segons la posició en què tinguis el telèfon.  Pensant en el dispositiu final, Sud situa l’acció en espais tancats (dins el cotxe, passadissos, un tren…) per tal de ressaltar més la sensació de pressió i persecució.

Pel que fa als actors, sembla que la parella protagonista repeteixen en papers que ja han fet amb anterioritat. Així, Maika Monroe torna a posar-se en el paper de noia perseguida, i sembla se li dóna bé. Pel que fa al paper de Dane DeHaan, el sociòpata perseguidor, no podem deixar de pensar en el seu paper de Chronicle (Josh Trank. 2012). A The Stranger, Dane realment inquieta.

 

Puntuacio

7

Aprofitant els nous models de transport, com Uber o Cabify, Veena Sud adapta la història de T’he Hitcher’ i l’actualitza.

Títol
The Stranger

Director
Veena Sud

Actors
Maika Monroe, Dane DeHaan, Avan Jogia

On veure-la
Quibi

Comments are closed.