MENU

16 juliol, 2020 Comentaris tancats a Videoteca bastarda. Deconstructing Harry (Desmuntant Harry) de Woody Allen Visualitzacions: 1475 Cinema, Videoteca bastarda Jordi Dorca

Títol
Deconstructing Harry

Director
Woody Allen

Actors
Woody Allen, Elisabeth Shue, Robin Williams, Demi Moore, Judy Davis, Kirstie Alley, Amy Irving, Billy Crystal, Julia Louis-Dreyfus, Tobey Maguire, Hazelle Goodman, Richard Benjamin, Caroline Aaron, Bob Balaban, Eric Bogosian, Mariel Hemingway, Julie Kavner, Eric Lloyd, Stanley Tucci, Paul Giamatti, Jennifer Garner, Tony Sirico

On veure-la
Filmin

Aquesta és una comèdia negra molt divertida, corrosiva i amb molts moments, hilarant, però reduir-la només a això seria una injustícia flagrant. Deconstructing Harry és també una reflexió acurada sobre el fet artístic i sobre la idea de les obres d’art com a extensions de la vida de l’artista que les produeix.

Puntuació

10

Videoteca bastarda. Deconstructing Harry (Desmuntant Harry) de Woody Allen

Sinopsis: Harry Block, un escriptor de cert èxit, s’ha servit sovint de les seves experiències sentimentals i familiars per escriure les seves obres, raó per la qual la major part dels seus amics, parents i exdones l’odien. En aquestes circumstàncies, li resulta molt difícil trobar algú que vulgui acompanyar-lo en un viatge a la seva antiga universitat per rebre un homenatge.

Aquesta és una comèdia negra molt divertida, corrosiva i amb molts moments, hilarant, però reduir-la només a això seria una injustícia flagrant. Deconstructing Harry és també una reflexió acurada sobre el fet artístic i sobre la idea de les obres d’art com a extensions de la vida de l’artista que les produeix.

Woody Allen crea un personatge que el representa a ell mateix al llarg de tota la pel·lícula. Harry Block és un “alter ego” que li permet estar durant tot el metratge preguntant-se pel pes de la vida personal en l’obra de qualsevol autor i per extensió també en la seva. És un viatge introspectiu cap a la seva filmografia. Aquesta idea està perfectament representada en la multiplicitat de referències als seus films anteriors.

Seguint la idea de Derrida i del desconstructivisme francès, Woody Allen descompon en peces el personatge principal a fi i efecte d’entendre millor de forma global el personatge. Es desmunta la vida de Harry Block a partir de relats breus que ell ha escrit basant-se en situacions reals de la seva vida.

Ens trobem doncs davant un film que podria ser un repàs a la trajectòria que havia tingut Allen fins aquell moment. En ell hi apareixen moltes de les constants del seu cinema i també ens explica molts aspectes sobre l’acte creatiu. Un acte creatiu que el produeix un escriptor que ha triomfat en l’art però que és incapaç de fer-ho a la vida.

La frase: “Les paraules més boniques del nostre idioma no són ≪T’estimo≫, sinó ≪És benigne≫”

El frame: La imatge de Woody Allen en un ascensor que baixa a l’infern mentre una veu en off va enumerant tots els perfils de gent que es troben a l’infern.

L’espòiler: Al final Harry s’acaba reconciliant amb ell mateix a través dels seus personatges. O no? Ara no ho recordo!

Puntuacio

10

Aquesta és una comèdia negra molt divertida, corrosiva i amb molts moments, hilarant, però reduir-la només a això seria una injustícia flagrant. Deconstructing Harry és també una reflexió acurada sobre el fet artístic i sobre la idea de les obres d’art com a extensions de la vida de l’artista que les produeix.

Títol
Deconstructing Harry

Director
Woody Allen

Actors
Woody Allen, Elisabeth Shue, Robin Williams, Demi Moore, Judy Davis, Kirstie Alley, Amy Irving, Billy Crystal, Julia Louis-Dreyfus, Tobey Maguire, Hazelle Goodman, Richard Benjamin, Caroline Aaron, Bob Balaban, Eric Bogosian, Mariel Hemingway, Julie Kavner, Eric Lloyd, Stanley Tucci, Paul Giamatti, Jennifer Garner, Tony Sirico

On veure-la
Filmin

Comments are closed.