MENU

10 setembre, 2020 Comentaris tancats a ‘I know this much is true’, un cop de realitat Visualitzacions: 1437 Sèries Àlex Oliva

Títol
I know this much is true

Director
Derek Cianfrance

Actors
Mark Ruffalo, Katheryn Hahn, Archie Panjabi, Rosie O'Donnell, John Procaccino, Rob Huebel, Michael Greyeyes, Philip Ettinger

On veure-la
HBO

La sèrie no només se centra en la dificultat de la societat en trobar un lloc digne per un malalt mental com en Thomas. També posa el focus en com les accions o decisions dels nostres familiars poden arribar a ser una càrrega per a les següents generacions.

Puntuació

8.5

‘I know this much is true’, un cop de realitat

El passat mes de Maig HBO va estrenar la minisèrie I know this much is true, basada en la novel·la homònima que l’escriptor Wally Lamb va escriure l’any 1998. La podreu trobar a la plataforma com La innegable verdad, són només 6 capítols d’una hora, i, tot i que no se n’està parlant massa, és un dels grans drames d’aquest 2020.

En Dominick i en Thomas són dos germans bessons que van néixer la mitjanit de l’últim dia de 1949. Això va suposar que un d’ells fos del mateix 1949, i l’altre del 1950, un fet que, tot i no tenir grans conseqüències ens mostra que des d’un principi la vida va voler portar-los per camins ben diferents. La sèrie se situa uns quaranta anys després del seu naixement, quan en Thomas, per a una petició de Déu, munta un bon escàndol en una biblioteca pública. M’estalvio més detalls, ja que és un moment que heu de veure i descobrir a la pantalla. Pateix esquizofrènia paranoide i el seu germà Dominick és l’única persona que se’n pot fer càrrec. Aquest és el punt de partida d’una sèrie trista, plena de moments tensos i que no estalvia en cops de puny directes a l’estómac.

La sèrie, la novel·la, no només se centra en la dificultat de la societat en trobar un lloc digne per un malalt mental com en Thomas. També posa el focus en com les accions o decisions dels nostres familiars poden arribar a ser una càrrega per a les següents generacions. En Dominick, a banda de la lluita constant per preservar el benestar del seu germà, intentarà esbrinar el passat més recent de la seva família per resoldre un enigma que se’ls hi ha amagat des que eren petits. Amb l’ús de flashbacks veurem als dos germans en moments passats de la seva vida, tant de la infantesa com de l’adolescència.

Mark Ruffalo interpreta a en Thomas i en Dominick de manera magistral. La seva feina li ha valgut la nominació a l’Emmy com a millor actor protagonista en minisèrie, i no només ha estat un treball de capacitats interpretatives, sinó que va haver d’engreixar-se 14 quilos després de gravar totes les escenes d’un dels germans, per rodar de nou les de l’altre. El treball de rodatge i postproducció ha hagut de ser considerable, van haver de gravar escenes idèntiques o contraplans de la mateixa quasi 4 mesos després de gravar-les per primer cop, amb la dificultat tècnica que això suposa. Ruffalo està molt ben acompanyat a la sèrie, on cal destacar la feina de tres actrius: Katheryn Hahn, com a dona d’en Dominick, Archie Panjabi, la psicòloga de la presó i sobretot Rosie O’Donnell, la treballadora social que porta el cas d’en Thomas. També és notori el treball de Philip Ettinger que dóna vida als dos germans en la seva etapa adolescent, sense tants canvis físics però mantenint el mateix nivell que l’actor principal. La direcció va a càrrec de Derek Cianfrance que realitza un treball notable darrere de les càmeres. Alguns dels moments més tensos, estan gravats per fer-nos creure que nosaltres som dins de l’escena, movent la càmera per obtenir plànols imperfectes i dificultant la visió clara dels protagonistes, generant una incomoditat que t’atrapa.

La mateixa Katherin Hahn feia la següent reflexió sobre la sèrie: Sembla que sigui un drama extrem, però en realitat parla de coses comuns. Del que significa ser humà. De tenir una família i aferrar-te a ella com quelcom que és només teu. D’intentar ser una bona persona i no tenir ressentiments. Així és, el que passa a I know this much is true ens podria passar a qualsevol i lluny de torturar-se o d’adoptar un to lacrimogen, la sèrie sempre manté un bri d’esperança, perquè a la vida també hi ha tristesa i, malgrat tot, hem de seguir endavant.

Puntuacio

8.5

La sèrie no només se centra en la dificultat de la societat en trobar un lloc digne per un malalt mental com en Thomas. També posa el focus en com les accions o decisions dels nostres familiars poden arribar a ser una càrrega per a les següents generacions.

Títol
I know this much is true

Director
Derek Cianfrance

Actors
Mark Ruffalo, Katheryn Hahn, Archie Panjabi, Rosie O'Donnell, John Procaccino, Rob Huebel, Michael Greyeyes, Philip Ettinger

On veure-la
HBO

Comments are closed.