MENU

22 setembre, 2020 Comentaris tancats a ‘Alex Rider’, diversió amb un James Bond adolescent Visualitzacions: 775 Sèries Jordi Taulats

Títol
Alex Rider

Creador
Guy Burt

Actors
Otto Farrant, Stephen Dillane, Vicky McClure, Andrew Buchan, Brenock O'Connor, Ronke Adekoluejo, Liam Garrigan, Ace Bhatti, Thomas Levin, Marli Siu, Haluk Bilginer, Ana Ularu, Howard Charles, Nyasha Hatendi, Steven Brand

On veure-la
A Movistar

Sí, amics, tot i que podria ser que el vostre fill de 9 anys hagi llegit els llibres, aquest ‘Alex Rider’ és agosarat, valent i gens infantil.

Puntuació

7,5

‘Alex Rider’, diversió amb un James Bond adolescent

Els anglesos saben fer bé dues coses: permetre referèndums i portar espies a la pantalla. Només cal veure la llarga llista d’agents secrets, al servei de la sa majestat la reina, per comprovar-ho: James Bond, Kingsman, The Night Manager, Johnny English, Austin Powers, Cambridge Spies… i això en el cinema i televisió contemporani. Si anem més enrere, la llista creix (recordeu l’edat daurada de la guerra freda, amb Odessa, The Spy Who Came in from the Cold, The Deadly Affair o The Fourth Protocol)

Ara, els adolescents de casa (i els no tant, també), podran gaudir d’un noi espia, Alex Rider. Els llibres expliquen, fonamentalment, la història d’un nen de 14 anys que és reclutat per l’MI6 com espia. Alex, equipat amb artefactes adequats a la seva edat (crema per l’acne que dissol metall o un discman que es converteix en una serra radial), salva repetides vegades el món de dolents dignes de Bond. Per a l’adaptació televisiva de la saga d’Anthony Horowitz (recordem que hi ha una adaptació cinematogràfica, Stormbreaker) s’ha optat per fer envellir un parell d’anys al protagonista i se li han tret molts dels ginys tecnològics per presentar-nos un programa molt més adient per a totes les edats.

I el resultat els hi ha sortit molt bé. Alex Rider s’acosta més a la sèrie Spooks (la qual us recomano fervorosament que la veieu) que no pas a la pel·lícula Spy Kids. Els colors són apagats i dessaturats, l’horitzó de Londres no és brillant, més aviat fred, i els adults intercanvien paraules i bales en habitacions dramàticament il·luminades.

Alex Rider (Otto Farrant, Mrs Wilson) és un noi que viu amb el seu oncle, Ian Rider (Andrew Buchan, Broadchurch), un avorrit banquer, segons creu Alex. Però després de la mort de Ian, Alex descobreix que el seu oncle treballava per l’MI6. Decidit a descobrir qui ha matat al seu oncle, accepta la proposta d’Alan Blunt (Stephen Dillane, Game of Thrones), director d’una branca secreta de l’MI6 anomenada The Department, perquè s’infiltri a l’acadèmia Point Blanc, una acadèmia d’elit als Alps francesos on, en principi, els milionaris envien els seus fills problemàtics.

Sí, amics, tot i que podria ser que el vostre fill de 9 anys hagi llegit els llibres, aquest Alex Rider és agosarat, valent i gens infantil.

Puntuacio

7,5

Sí, amics, tot i que podria ser que el vostre fill de 9 anys hagi llegit els llibres, aquest ‘Alex Rider’ és agosarat, valent i gens infantil.

Títol
Alex Rider

Creador
Guy Burt

Actors
Otto Farrant, Stephen Dillane, Vicky McClure, Andrew Buchan, Brenock O'Connor, Ronke Adekoluejo, Liam Garrigan, Ace Bhatti, Thomas Levin, Marli Siu, Haluk Bilginer, Ana Ularu, Howard Charles, Nyasha Hatendi, Steven Brand

On veure-la
A Movistar

Comments are closed.