MENU

24 setembre, 2020 Comentaris tancats a Videoteca bastarda: Heartbreak Ridge (El sargent de ferro) de Clint Eastwood Visualitzacions: 1375 Videoteca bastarda Jordi Dorca

Títol
Heartbreak Ridge

Director
Clint Eastwood

Actors
Clint Eastwood, Marsha Mason, Everett McGill, Moses Gunn, Eileen Heckart, Bo Svenson, Boyd Gaines, Mario Van Peebles, Arlen Dean Snyder, Vincent Irizarry, Ramón Franco, Tom Villard

On veure-la
DVD

Heartbreak Ridge és una de les pel·lícules més recordades i memorables de la gran, extensa i fabulosa filmografia d’Eastwood

Puntuació

10

Videoteca bastarda: Heartbreak Ridge (El sargent de ferro) de Clint Eastwood

El sergent de ferro es va rodar en un moment on es produïen moltes pel·lícules d’exaltació de la política Reagan d’assetjament al bloc comunista, com Missing in Action (Desaparecido en combate), Red Dawn (Amanecer rojo) o Rambo (1985) però Eastwood va voler que el film no fos només una  típica pel·lícula bèl·lica sinó que també fos una pel·lícula més personal en la qual es tracten també un dels temes més recurrents de la seva filmografia, el tractament de personatges inadaptats en un entorn social que els percep com a anacrònics.

Tom Higway és una d’aquestes criatures heterodoxes i amb dificultats d’adaptació per les quals el director té especial predilecció. Com li diu el seu superior a l’inici del film, és un “vestigi del passat, una relíquia”, tot i ser un militar d’èxit. Higway és un d’aquells personatges solitaris, que lluiten en petites accions i que aconsegueixen el que, a parer del director, són grans victòries, “vam perdre la guerra però vam guanyar algunes batalles”, diu el sergent en un moment del metratge. Ell va aconseguir resistir a Heartbreak Ridge (una cruenta batalla de la guerra de Corea) i es va convertir en un heroi de guerra, un heroi ple de contradiccions, alcohòlic i amb una vida personal devastada, un heroi a la mida d’Eastwood i en la línia dels que ens ha mostrat en les seves darreres pel·lícules; Gran Torino, American Sniper, Sully. Mula  o Richard Jewell .

Una de les grans aportacions del film i una de les característiques per les quals serà més recordat és pels diàlegs afilats que es diuen en el film.  La quantitat de paraulotes que apareixen al diàleg la van convertir en la pel·lícula més “mal parlada de la història” fins que l’any 1991 Tony Scott va estrenar The Last Boy Scout (L’últim boy scout) i li va robar aquest honor.

Heartbreak Ridge és una de les pel·lícules més recordades i memorables de la gran, extensa i fabulosa filmografia d’Eastwood i un incunable de la videoteca de qualsevol bastard.

La frase: “Sóc el sergent d’artilleria Highway. He begut més cervesa, he pixat més sang, he follat ​​més i he xafat més ous que tots vosaltres junts”.

El frame: La introducció i els títols de crèdit, hi ha bona part de les tesis que Eastwood defensa a la pel·lícula.

L’espòiler: Al final hi ha una certa redempció del personatge. O no? Ara no ho recordo!

 

Puntuacio

10

Heartbreak Ridge és una de les pel·lícules més recordades i memorables de la gran, extensa i fabulosa filmografia d’Eastwood

Títol
Heartbreak Ridge

Director
Clint Eastwood

Actors
Clint Eastwood, Marsha Mason, Everett McGill, Moses Gunn, Eileen Heckart, Bo Svenson, Boyd Gaines, Mario Van Peebles, Arlen Dean Snyder, Vincent Irizarry, Ramón Franco, Tom Villard

On veure-la
DVD

Comments are closed.