MENU
taxi driver

1 octubre, 2020 Comentaris tancats a Videoteca bastarda: ‘Taxi Driver’ de Martin Scorsese Visualitzacions: 1311 Videoteca bastarda Jordi Dorca

Títol
Taxi Driver

Director
Martin Scorsese

Actors
Robert De Niro, Cybill Shepherd, Jodie Foster, Albert Brooks, Harvey Keitel, Peter Boyle, Leonard Harris, Martin Scorsese, Joe Spinell

On veure-la
Amazon

Sinopsi: Per suportar l’insomni crònic que pateix des del seu retorn del Vietnam, Travis Bickle (Robert De Niro) treballa com a taxista nocturn a Nova York. És un home insociable que amb prou feines té contacte amb els altres, es passa els dies en el cinema i viu enamorat de Betsy (Cybill Shepherd), una atractiva …

Puntuació

10

Videoteca bastarda: ‘Taxi Driver’ de Martin Scorsese

Sinopsi: Per suportar l’insomni crònic que pateix des del seu retorn del Vietnam, Travis Bickle (Robert De Niro) treballa com a taxista nocturn a Nova York. És un home insociable que amb prou feines té contacte amb els altres, es passa els dies en el cinema i viu enamorat de Betsy (Cybill Shepherd), una atractiva rossa que treballa com a voluntària en una campanya política. Però el que realment obsessiona Travis és comprovar com la violència, la sordidesa i la desolació dominen la ciutat. I un dia decideix passar a l’acció.

Taxi Driver suposo el llançament definitiu de Martin Scorsese. El 1976 va guanyar la Palma d’Or a Canes per aquesta pel·lícula. El film torna als carrers de Nova York tal com va passar amb Malas Calles però en aquest cas són uns carrers amb clar estat de descomposició i que són la projecció de tots els fantasmes de Travis, un ex combatent del Vietnam que ara treballa com a taxista. La fotografia de Michael Chapman mostren una ciutat lúgubre i sòrdida, una imatge de Nova York espectral com poques vegades hem vist.

De Niro interpreta un dels papers de la seva vida i ho fa amb una intervenció continguda, de moviments suaus i certa quietud que contrasten amb la gran acceleració que veiem al carrer. El personatge de Travis evoluciona i diria que és un dels personatges que millor ha representat la incomunicació i la isolació en tota la història del cinema. Poques vegades s’ha captat tan bé la sensació d’aïllament en una pantalla. El film és també la el primer treball de  Paul Schrader amb Martin Scorsese amb, una col·laboració que perdurarà en el temps. La banda sonora de Bernard Herrmann, és un altra fet a destacar, una banda sonora que acompanya el film i té l’habilitat de subratllar l’evolució del protagonista.

Taxi Driver no pot faltar a la nostra videoteca ni a la de cap cinèfil del món.

La frase: “Parles amb mi? M’ho dius a mi? Digues-me, És a mi? Llavors, ¿A qui dimonis li parles si no és a mi? Aquí no hi ha ningú més que jo. Amb qui dimonis creus que estàs parlant?”.

El frame: Qualsevol dels que apareixen en els set minuts finals, uns minuts que  són una lliçó de tècnica narrativa.

L’espòiler: Al final Travis és redimeix com un heroi. O no? Ara no me’n recordo!

Puntuacio

10

Sinopsi: Per suportar l’insomni crònic que pateix des del seu retorn del Vietnam, Travis Bickle (Robert De Niro) treballa com a taxista nocturn a Nova York. És un home insociable que amb prou feines té contacte amb els altres, es passa els dies en el cinema i viu enamorat de Betsy (Cybill Shepherd), una atractiva …

Títol
Taxi Driver

Director
Martin Scorsese

Actors
Robert De Niro, Cybill Shepherd, Jodie Foster, Albert Brooks, Harvey Keitel, Peter Boyle, Leonard Harris, Martin Scorsese, Joe Spinell

On veure-la
Amazon

Comments are closed.