MENU

3 novembre, 2020 Comentaris tancats a Torna ‘The Mandalorian’ i la darrera trilogia d’Star Wars és un problema Visualitzacions: 1043 Sèries Ramon Baubí

Títol
The Mandalorian

Creador
Jon Favreau

Actors
Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Sasha Banks, Carl Weathers, Horatio Sanz, Omid Abtahi, Mark Kubr, Barry Hanley, Michael Biehn, Rosario Dawson, Temuera Morrison, Katee Sackhoff, Timothy Olyphant

On veure-la
Disney+

Seran certs els rumors que diuen que Disney es planteja eliminar del cànon els episodis VII-VIII-IX i deixar-los com una història alternativa?

Puntuació

8,5

Torna ‘The Mandalorian’ i la darrera trilogia d’Star Wars és un problema

I el dia ha arribat. L’espera ha acabat. The Mandalorian ha estrenat la seva segona temporada i, servidor, ho ha gaudit enormement. Confesso, en primer lloc, que sóc un fan de Star Wars tipus malaltís. Per aquest motiu, aquest escrit suposa un esforç titànic per tal d’assolir una mínima objectivitat.

La primera impressió postvisionat és que Disney ha constatat que aquesta sèrie en mans dels senyors Favreau i Filoni és un èxit rotund i, veien tot el que succeeix en aquest primer capítol, sembla que la parella de productors ha rebut carta blanca pel que fa a pressupost. El capítol és un pur western visualment espectacular amb un seguit d’escenes d’acció que, fins ara, serien impensables en una sèrie per la magnitud i el cost que s’intueix que tenen. Ara falta veure si tot plegat ha estat només un inici de temporada on la resta de capítols es moderaran pel que fa a l’espectacularitat o si es mantindrà el nivell.

D’altra banda, amb aquest capítol, un no pot deixar de pensar què hauríem vist si la darrera trilogia d’Star Wars hagués estat en mans d’aquests dos senyors. En un sol episodi, Favreau i Filoni aconsegueixen donar més coherència a les primeres trilogies que no pas el que es veu a la darrera sèrie de pel·lícules. Continuen les referències constants a l’univers Star Wars que fan que ens trobem amb quelcom familiar i que reconforta als seguidors de la saga, personatges que retornen, vehicles dels primers episodis, races, armes, etc. però tot plegat d’una forma orgànica i que en cap moment desplaça als “no iniciats”. Simplement, si ho reconeixes, somriuràs però en cap cas el desconeixement t’impedirà gaudir de la història que ens expliquen.

Després de gaudir la primera temporada i d’aquest primer capítol de la segona i amb tots els rumors més o menys confirmats pel que fa a futures aparicions de personatges de l’univers Star Wars, sembla clar que Favreau s’ha proposat entregar un producte que suposi tota una història paral·lela a la saga Skywalker (nom que han rebut el conjunt de les nou pel·lícules principals) unificant les històries secundàries que han anat apareixent a les pel·lícules i les sèries d’animació, Rebels i The Clone Wars, de les quals Filoni n’és el principal responsable i aquí és on la darrera trilogia es pot convertir en un problema.

L’episodi VII transcorre aproximadament trenta anys després de l’episodi VI. Això deixa un buit on The Mandalorian se situa. Recordem que la sèrie s’inicia aproximadament cinc anys després de l’episodi VI i el problema que suposa la trilogia és que aquesta es converteix amb el sostre de vidre per qualsevol cosa que es vulgui fer transcorre durant el període entre episodis. No podem deixar de banda el fet que, passi el que passi amb Mando, Baby Yoda i la resta de personatges, en un futur (dintre de la història de l’univers Star Wars) deixaran de ser-hi o, com a mínim, de ser rellevants i tenint en compte la magnitud quant a importància que se li intueix a Baby Yoda, que vint-i-cinc anys després, dintre de la història, ja no sigui rellevant a l’univers que Lucas va crear, entristeix i decep. Possiblement, aquestes desconexions són una mostra més de la manca de planificació que hi va haver a la darrera trilogia. Sobta que una franquícia amb el valor i la magnitud que te Star Wars no estigui planificada al nivell que hem pogut veure fins ara a l’univers Marvel. Potser falta una figura com la de Kevin Feige? Seran certs els rumors que diuen que Disney es planteja eliminar del cànon els episodis VII-VIII-IX i deixar-los com una història alternativa? El temps dirà i l’èxit del tàndem Favreau-Filoni ho determinarà.

 

 

Puntuacio

8,5

Seran certs els rumors que diuen que Disney es planteja eliminar del cànon els episodis VII-VIII-IX i deixar-los com una història alternativa?

Títol
The Mandalorian

Creador
Jon Favreau

Actors
Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Sasha Banks, Carl Weathers, Horatio Sanz, Omid Abtahi, Mark Kubr, Barry Hanley, Michael Biehn, Rosario Dawson, Temuera Morrison, Katee Sackhoff, Timothy Olyphant

On veure-la
Disney+

Comments are closed.