MENU

24 desembre, 2020 Comentaris tancats a Yippee ki yay, Santa Claus! Visualitzacions: 987 Cinema Jep Soler

Títol
Fatman

Director
Eshom Nelms, Ian Nelms

Actors
Mel Gibson, Walton Goggins, Marianne Jean-Baptiste, Chance Hurstfield, Shaun Benson, Paulino Nunes, Deborah Grover, Michelle Lang, Michael Dickson, Mark Day, Mikael Conde, Bill Turnbull, Bill Lake, Sean Tucker, Robert Bockstael, Ekaterina Baker, Michael Dyson, Sean Devine, Paul Whitney, John Koensgen

On veure-la
Amazon Prime Video, Filmin i Movistar Plus

Ara ve Nadal! Matarem el Gall!
I a la Tia Pepa n’hi donarem un tall!

Puntuació

6

Yippee ki yay, Santa Claus!

Ara ve Nadal! Matarem el Gall!
I a la Tia Pepa n’hi donarem un tall!

Ja ho veieu! Matar i Nadal han anat de la mà des de temps immemorials. L’assassinat d’un pobre animal amb plomes ha esdevingut tradició familiar sense cap mena de censura. Bé, ara ja no cal que els matem nosaltres mateixos ja tenim a sicaris vestits de carnissers que ens fan la feina. D’aquí que les festes de Nadal ens agradi barrejar el cinema d’acció o de terror amb les festes. Ja vam fer una vegada a Els Bastards una llista de les pel·lícules nadalenques preferides i hi van aparèixer títols tan variats com The GodfatherDie Hard, Home Alone o Lethal Weapon. De totes elles, però, em quedo amb dues d’elles que em serviran per al post d’avui. Rare Exports (2010) i 3615 Code Père Nöel (1989). Tenen en comú el protagonista, el Pare Noel. En la producció finlandesa encarnat en el despietat Sant Nicolau, i en la francesa en un lladre que es disfressa per poder robar en una casa de luxe, custodiada per un nen-rambo que s’ha quedat sol a casa. En els dos films matar el Pare Noel sembla el més correcte, si més no és un dels objectius. Avui us parlo de Fatman (2020), que s’ha traduït com Matar a Santa i la podeu veure a Amazon Prime Video.

Eshom i Ian Nelms dirigeixen aquesta pel·lícula d’acció amb dos clars protagonistes, Santa Claus (Mel Gibson) i el sicari (Walton Goggins). L’home dels regals està passant per una etapa de crisis econòmica molt important. Els nens ja no es porten tan bé com abans i, per tant, no es mereixen els regals de Nadal, fet que ha contribuït que la producció de joguines per part dels elfs hagi disminuït exponencialment. Santa viu als afores del poble, amb la seva esposa (Marianne Jean-Baptiste) i els elfs que no paren de treballar. Cada dia li costa més fer la feina, se sent vell, està cansat. Un dels nens que rep la seva dosi de carbó és un ric i repel·lent preadolescent que contracta a un sicari perquè mati a Santa. El sicari està encantat de la vida per fer-ho, ja que encara no li ha perdonat el raquític regal que li va portar a la infantesa.


Els detractors de la pel·lícula al·legaran que es continua apostant pel xantatge emocional cap als nens de: si no et portes bé no tindràs regals per Nadal. Aquí ho diem dels Reis d’Orient o del Tió. Si no fos per aquesta estratègia la meitat dels pares i mares del món no sabrien com controlar als infants durant la tardor. Potser sí que és una imatge del Pare Noel poc agradable, però li dóna una versemblança a tot plegat, perquè coneix a tothom i recorda que els hi ha regalat durant tota la vida. Quin crack!. El món cada vegada és més perillós per ell, els nens ja no hi creuen i alguns l’esperen per agredir-lo i, fins i tot, el disparen. El film està ben estructurat, tot va rodat perquè nosaltres només tinguem una feina: gaudir de l’acció. No baixa el nivell i el personatge del sicari ens regala grans moments d’humor i acció per igual, sense concessions. No sé si és una pel·lícula recomanable per nens, però pels preadolescents segur que sí! A Mel Gibson només li falta cridar “Yippee ki yay!”

Puntuacio

6

Ara ve Nadal! Matarem el Gall!
I a la Tia Pepa n’hi donarem un tall!

Títol
Fatman

Director
Eshom Nelms, Ian Nelms

Actors
Mel Gibson, Walton Goggins, Marianne Jean-Baptiste, Chance Hurstfield, Shaun Benson, Paulino Nunes, Deborah Grover, Michelle Lang, Michael Dickson, Mark Day, Mikael Conde, Bill Turnbull, Bill Lake, Sean Tucker, Robert Bockstael, Ekaterina Baker, Michael Dyson, Sean Devine, Paul Whitney, John Koensgen

On veure-la
Amazon Prime Video, Filmin i Movistar Plus

Comments are closed.