MENU

5 gener, 2021 Comentaris tancats a ‘The Crown’, l’amor de la princesa Diana per Duran Duran Visualitzacions: 720 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
The Crown

Creador
Peter Morgan

Actors
Claire Foy, Matt Smith, John Lithgow, Olivia Colman, Vanessa Kirby, Ben Miles, Jared Harris, Gillian Anderson, Imelda Staunton, Lesley Manville, Emma Corrin, Victoria Hamilton, Jeremy Northam, Alex Jennings, Eileen Atkins, Pip Torrens, Harriet Walter, Lia Williams, Greg Wise, Harry Hadden-Paton, Andy Sanderson, Michael Culkin, Nicholas Rowe, Simon Chandler, Stephen Dillane, Clive Francis, Patrick Ryecart, Paul Sheridan, David Shields, Kate Phillips, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Daniel Ings, Josh O'Connor, Beau Gadsdon, Elizabeth Debicki

On veure-la
Netflix

Aquest detall, i molts d’altres ha fet enfadar molt a l’entorn d´Elisabeth II, que en principi havien seguit la sèrie com la resta de mortals amb bons ulls, però que ara se la miren criticant-la de valent.

Puntuació

7

‘The Crown’, l’amor de la princesa Diana per Duran Duran

No m’entengueu malament. The Crown és una magnífica sèrie que ha tocat el sostre celestial amb aquesta quarta temporada tan ben feta i tan ben embastada i que comprèn des del 1977 amb l’entrada de la Margaret Thatcher al poder el 79 fins al 1990, quan ja surt del govern i una nova era arriba a la Gran Bretanya. Tot això està molt bé, però hi falten algunes coses, com per exemple el declivi de la indústria britànica del nord d’Anglaterra, la destrucció dels sindicats, la intransigència que va tenir amb el conflicte amb Irlanda del Nord, la transformació de l’educació pública en espais de competència desigual, el culte als diners sense límits amb el seu amic Ronald Reagan i el tema de Duran Duran, que és cabdal.

Duran Duran era, juntament amb Spandau Ballet, un dels grups musicals preferits de la princesa i sí, la sèrie ensenya en alguns moments la seva fascinació per la música pop dels nous romàntics, però els que seguíem les revistes Hola, Lectures, el Pronto i el Super Pop de l’època trobem a faltar a la sèrie aquells moments de troballa amb cantants icònics com Simon LeBon de Duran Duran o Tom Hadley de Spandau Ballet i el que li suposava transportar-se a un altre món mentre en Charles enviava cartes d’amor a la Camila.

La recopilació de les seves trobades pop les podeu trobar aquí, on us ensenyen la fascinació que la princesa tenia pels cantants de la MTV i actors i actrius joves i de tota mena. Això ho va utilitzar per mostrar una imatge fresca i moderna de la monarquia, tot i que era en realitat el que li agradava més del seu paper com a princesa que sempre va rebutjar, molt similar al d’Estefania de Mònaco, més interessada en actors com Rob Lowe que en el seu paper del món de la reialesa.

Un altre dels episodis que s’ha dramatitzat també a The Crown ha sigut el cas de Michael Fagan, el boig trotskista que va entrar dues vegades a Buckingham Palace sense que l’enxampessin a l’entrada. No és veritat com s’explica al film, que parlés amb la reina. La segona vegada que hi va entrar sí que ho va fer dins la seva habitació, però Elisabeth II va sortir per peus espantada en veure’l. Va ser detingut i mai va haver-hi cap conversa com s’explica a la sèrie. Aquest detall, i molts d’altres ha fet enfadar molt a l’entorn d´Elisabeth II, que en principi havien seguit la sèrie com la resta de mortals amb bons ulls, però que ara se la miren criticant-la de valent. Esperem la quarta i cinquena temporada, a veure com tracten el tema de la suposada pederàstia del príncep Andrew i les seves aventures a la mansió de Jeffrey Epstein, aspecte tocat amb detall al documental de Netflix Filthy Rich.

Per acabar, escolteu la cançó i mireu el clip de Duran Duran A View To Kill, film de James Bond (l’últim de Roger Moore) que a la princesa li encantava i que potser, si hagués seguit viva, algú li hauria proposat sortir com a actriu d’un agent 007 que poc ha fet des de la tràgica mort de Diana l’any 1997 a París.

Puntuacio

7

Aquest detall, i molts d’altres ha fet enfadar molt a l’entorn d´Elisabeth II, que en principi havien seguit la sèrie com la resta de mortals amb bons ulls, però que ara se la miren criticant-la de valent.

Títol
The Crown

Creador
Peter Morgan

Actors
Claire Foy, Matt Smith, John Lithgow, Olivia Colman, Vanessa Kirby, Ben Miles, Jared Harris, Gillian Anderson, Imelda Staunton, Lesley Manville, Emma Corrin, Victoria Hamilton, Jeremy Northam, Alex Jennings, Eileen Atkins, Pip Torrens, Harriet Walter, Lia Williams, Greg Wise, Harry Hadden-Paton, Andy Sanderson, Michael Culkin, Nicholas Rowe, Simon Chandler, Stephen Dillane, Clive Francis, Patrick Ryecart, Paul Sheridan, David Shields, Kate Phillips, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Daniel Ings, Josh O'Connor, Beau Gadsdon, Elizabeth Debicki

On veure-la
Netflix

Comments are closed.