MENU

2 febrer, 2021 Comentaris tancats a ‘Normal People’, una relació perfectament imperfecta Visualitzacions: 922 Sèries Àlex Oliva

Títol
Normal People

Director
Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald

Actors
Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Desmond Eastwood, Aislín McGuckin, Sarah Greene, Frank Blake, India Mullen

Disponible per
Starzplay

Gran part de l’èxit que ha tingut Normal People és mèrit dels dos actors protagonistes. Els desconeguts Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, aconsegueixen connectar d’una manera que fan totalment creïble cada petó, cada dubte i cada mirada perduda dels seus personatges.

Puntuació

9,5

‘Normal People’, una relació perfectament imperfecta

Sóc conscient que vaig molts mesos tard, Normal People es va estrenar oficialment a l’Abril i va arribar al nostre país al Juliol, però la sobreproducció de sèries i la diversitat de plataformes on trobar-les fa que no sempre puguis veure-les (i menys escriure’n) quant són tendència. Aquesta producció irlandesa de Hulu i la BBC3 està basada en el llibre homònim de l’escriptora Sally Ronney i la podem veure aquí a Starzplay. És una ocasió perfecta per aprofitar la setmana de prova que ofereix aquesta plataforma i empassar-vos els 12 capítols de mitja hora d’aquesta minisèrie.

Ens situen en un petit poble del comptat de Sligo al nord d’Irlanda on la Marianne i en Connell es troben a les acaballes de l’últim curs de secundària de l’escola. Ella és una noia intel·ligent, sensible i solitària, no té cap persona propera a la que pugui definir com amiga, però tampoc sembla suposar-li cap maldecap. Pertany a una de les famílies més adinerades del poble, tot i que portes endins la relació amb la seva mare i el seu germà és de tot menys rica. Ell és un alumne brillant i l’ídol de l’equip de futbol gaèlic de l’escola. Els seus amics es creuen els amos de l’institut i tenen una autoestima que no els hi cap al pit, però en Connell és diferent i no acaba de combregar amb la seva manera de fer, sobretot vers altres companys de classe. És fill únic i viu amb la seva mare qui treballa a casa de la Marianne fent les tasques de la llar.

En una edat tan transcendental com és l’adolescència plena de canvis i reptes, l’entorn dels joves té una importància cabdal en el desenvolupament de la seva personalitat. És per aquest motiu que la sèrie pren especial atenció en mostrar-nos la situació i l’evolució d’aquests entorns perquè puguem entendre els seus comportaments, sobretot pel que fa a la seva relació. Aquesta comença en secret, en Connell no vol arriscar l’estabilitat social que gaudeix a l’institut i la Marianne ho accepta, d’aquesta manera tampoc posa en perill l’únic contacte afectuós de què disposa. La sèrie fa un recorregut durant aquest últim any a l’escola fins que aconsegueixen llicenciar-se al Trinity College de Dublin, i ens fa partícips d’una de les relacions més tendres que s’han pogut veure a la petita pantalla aquest passat 2020.

Gran part de l’èxit que ha tingut Normal People és mèrit dels dos actors protagonistes. Els desconeguts Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, tan desconeguts que per ell és el primer paper important a la televisió, aconsegueixen connectar d’una manera que fan totalment creïble cada petó, cada dubte i cada mirada perduda dels seus personatges. És impossible imaginar-se la sèrie sense ells, la seva complicitat ens convida a endinsar-nos de ple en la seva història i a formar part de moments d’una intimitat extrema. Es despullen físicament i emocionalment davant les càmeres, ajudats en les escenes de sexe per una coordinadora d’intimitat, Ita O’Brien, figura cada cop més present a la televisió, al cinema i al teatre. Escenes on el sexe acaba essent el detonant per a converses subtils que van cosint la seva delicada relació. Sembla que comptar amb O’Brien és senyal d’èxit assegurat, ja que també ha participat en les recents I May Destroy YouSex Education.

Un altre aspecte destacable de la sèrie és el guió que firmen conjuntament Alice Birch, guionista de la segona temporada de Succession, i la mateixa escriptora de la novel·la Sally Rooney. Deu ser per aquest motiu que a Normal People li sobrin molt poques línies de diàleg. Tot el que veiem afecta d’una manera o altra a l’evolució dels dos protagonistes i s’obvien trames o personatges secundaris innecessaris, el que la fa una sèrie ràpida de veure si pots suportar la muntanya russa de sentiments que proposa. La direcció està dividida entre Lenny Abrahamson director de Room, i Hettie Macdonald que, entre d’altres, ha participat a Fortitude. Aquest tàndem aconsegueix captar la complicitat dels actors amb plànols simples, molts d’ells absents de diàlegs i perfectament acompanyats musicalment. Una combinació totalment efectiva i acord amb la sensibilitat de la història.

Normal People és una sèrie romàntica sobre el primer amor, però també és un viatge dels entrebancs i canvis que patim en passar de l’adolescència a l’edat adulta. Una història que posa sobre la taula temes tan diversos com fer-se un lloc lluny de casa, aprendre a reconèixer els teus sentiments o la importància de la (in)comunicació dins la parella. Al cap i a la fi, una història sobre gent real, imperfecte, que intenta fer les coses de la millor manera possible, però que no sempre encerta. La mateixa Daisy Edgar-Jones ho descrivia així: “El que m’agrada de la sèrie és que celebra el que és normal. Les coses de la vida que veiem com a petits moments insignificants però que en realitat son fonamentals per modelar la teva persona i en el que algun dia et convertiràs”. Touché!

Puntuacio

9,5

Gran part de l’èxit que ha tingut Normal People és mèrit dels dos actors protagonistes. Els desconeguts Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, aconsegueixen connectar d’una manera que fan totalment creïble cada petó, cada dubte i cada mirada perduda dels seus personatges.

Títol
Normal People

Director
Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald

Actors
Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Desmond Eastwood, Aislín McGuckin, Sarah Greene, Frank Blake, India Mullen

Disponible per
Starzplay

Comments are closed.