MENU

11 febrer, 2021 Comentaris tancats a ‘Alice in Borderland’, juguem? Visualitzacions: 887 Sèries Jordi Taulats

Títol
今際の国のアリス

Director
Shinsuke Sato

Actors
Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Nijiro Murakami, Yûki Morinaga, Keita Machida, Ayaka Miyoshi, Dôri Sakurada, Aya Asahina, Shuntarô Yanagi, Yûtarô Watanabe, Ayame Misaki, Mizuki Yoshida, Tsuyoshi Abe, Nobuaki Kaneko, Shô Aoyagi, Riisa Naka

On veure-la
Netflix

Gran part del plaer de veure Alice in Borderland sorgeix de la pura ingenuïtat sàdica dels jocs.

Puntuació

7,5

‘Alice in Borderland’, juguem?

M’imagino Kinji Fukasaku, director de Battle Royale, i Vincenzo Natali, director de Cube, després d’un maridatge de vins a ple sol, elogiant l’un l’obra de l’altre. Me’ls imagino fent-se amics i dient: per què no fem un guió a quatre mans. I si això, que no és res més que part de la meva imaginació, hagués estat real, poc diferiria d’Alice in Borderland.

La producció de Netflix Alice in Borderland està basada en el manga de Haro Aso. Arisu, Karube i Chota són tres amics que han vist dies millors. Les lluites a la feina i a casa els fan sentir una mica apagats. Mentre intenten evitar la policia, els tres amics s’amaguen en un bany públic i, quan surten, troben la ciutat de Tòquio completament abandonada, sense ningú als carrers ni a les cases, sense cobertura al mòbil i amb tots els aparells electrònics inutilitzats.

L’únic que trobaran Arisu, Karube i Chota és un món ple de sang, llàgrimes i vides sacrificades. A mesura que descobreixen ràpidament al seu nou Tòquio, gairebé sense vida, les úniques coses operatives a la ciutat són punts determinats a l’atzar que cobren vida a la nit i acullen “els jocs”. Quan un s’uneix a un joc, s’enfronta a un desafiament de vida o mort. Alguns es basen en equips, alguns posen a prova la fortalesa física dels concursants, mentre que altres estan dissenyats simplement per forçar un final tan cruel als guanyadors com sigui humanament possible. L’únic que tots els jocs tenen en comú és que qui perd el joc també perdrà la vida. Com a recompensa d’haver superat el joc, els concursants reben uns visats, que els permet estar sense jugar uns dies. Si el seu visat caduca, un raig làser baixa del cel i els fa un forat al cap. Per tant, per seguir vivint, els jugadors han de seguir jugant.

Gran part del plaer de veure Alice in Borderland sorgeix de la pura ingenuïtat sàdica dels jocs. Per exemple, un dels jocs dóna als jugadors 20 minuts per trobar “el lloc segur”, una habitació en algun lloc d’un edifici d’apartaments abandonat, mentre són caçats pel caçador, un altre jugador que per guanyar ha d’evitar que els altres jugadors trobin l’habitació segura. I per fer-ho, el caçador compta amb pistoles, metralletes i ganivets, mentre que els altres jugadors només compten amb les seves habilitats naturals.

A part de la gran creació de personatges, Alice in Borderland també es beneficia d’un guió intel·ligent en els desafiaments que han de completar els nostres herois. Normalment, cada episodi inclou un joc, que fa un bon ritme del programa. Els tres tipus de jocs impliquen resolució de trencaclosques, habilitat física o manipulació. Però gràcies al treball deliberat de la càmera, que no oculta cap de les pistes, proporciona prou angles perquè els espectadors puguin esbrinar la solució ells mateixos.

Pel que fa al títol de la sèrie, Alice in Borderland agafa elements de l’Alícia al país de les meravelles de Disney: Arisu és Alice; Usagi és conill en japonès; una persona anomenada Barreter apareix a la sèrie; i les cartes de la baralla de pòquer marquen la dificultat i el tipus de joc.

Alice in borderland ha estat renovada per una segona temporada.

 

Puntuacio

7,5

Gran part del plaer de veure Alice in Borderland sorgeix de la pura ingenuïtat sàdica dels jocs.

Títol
今際の国のアリス

Director
Shinsuke Sato

Actors
Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Nijiro Murakami, Yûki Morinaga, Keita Machida, Ayaka Miyoshi, Dôri Sakurada, Aya Asahina, Shuntarô Yanagi, Yûtarô Watanabe, Ayame Misaki, Mizuki Yoshida, Tsuyoshi Abe, Nobuaki Kaneko, Shô Aoyagi, Riisa Naka

On veure-la
Netflix

Comments are closed.