Avui volem repassar quatre films que podem trobar a Netflix i que no hi hem donat la importància que es mereixen, segurament perquè estem tan capficats buscant i remenant sèries que dona la sensació que els films han perdut pistonada. També hi ha la llegenda que a Netflix no hi podem trobar pel·lícules interessants, penso que com hi ha tanta oferta de tots els tipus i gustos la cosa es complica a l’hora d’escollir. Avui quatre recomanacions ben diverses:
Hillbilly, una elegía rural (5/10)
Títol original: Hillbilly Elegy; Director: Ron Howard; Actors: Amy Adams, Gabriel Basso, Glenn Close, Haley Bennett
Basada en un best-seller que explica uns fets reals, ens trobem davant una història planera, sense grans girs de guió ni escenes d’aquelles que recordareu tota la vida, sinó que la pel·lícula dirigida per Ron Howard (Apolo XIII, Una mente maravillosa) brilla per la seva simplicitat.
El protagonista és un jove amb un futur brillant professionalment que ha de decidir si tornar al poble per ajudar a la seva família. Una família peculiar a la que ell mai renunciarà, tot el contrari, sempre valora els seus orígens amb orgull.
Glenn Close i Amy Adams protagonitzen a l’àvia i la mare del protagonista, i ens regalen dos personatges potents. Per veure-les a elles ja val la pena el film.
Punto rojo (6/10)
Títol original: Red Dot; Director: Alain Darborg; Actors: Nanna Blondell, Anastasios Soulis, Johannes Kuhnke, Kalled Mustonen, Tomas Bergström, Anna Azcarate, Thomas Hanzon
Una parella d’urbanites feliços tenen una petita crisi amorosa i decideixen anar a passar uns dies a la natura, mirant les aurores boreals, per reconciliar-se. La idea, a priori, sembla molt bona, però amb el que no comptaven és amb la presència d’algú (o alguns) amb ganes de matar-los.
Tot i les similituds amb Eden Lake, no espereu una cosa molt sanguinària ni trepidant, ara sí, de fred en passareu un munt i de patir, també una mica. Compleix una de les premisses bastardes, per tant jo no me la perdria.
La excavación (7/10)
Títol original: Der Hillbilly; Director: Simon Stone; Actors: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin, Ken Stott, Monica Dolan, Arsher Ali, Joe Hurst, Paul O’Kelly, Eileen Davies, James Dryden, Chloe Stannage, Kate Margo, Kevin Nolan
Una jove vídua, amb problemes de salut, té la premonició que en un dels turonets que envolten la seva propietat hi ha alguna cosa de valor enterrada. Per això contracte a un especialista que fa un descobriment imprevisible. Carey Mulligan està perfecta, com sempre, i Ralph Fiennes broda un paper que semblaria fet a mida per Eddie Marsan (Ray Donovan).
El film també explora altres temes de la dècada dels 40, com el paper de la dona, l’expropiació per part dels museus de les restes arqueològiques, el període de guerra, l’homosexualitat, etc. Tot tractat amb una exquisida delicadesa i un ritme pausat i adequat.
Fragmentos de una mujer (8/10)
Títol original: Der Pieces of Woman; Director: Kornél Mundruczó; Actors: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Jimmie Fails, Domenic Di Rosa, Alain Dahan, Sarah Snook, Ben Safdie, Vanessa Smythe, Sean Tucker, Tyrone Benskin, Dusan Dukic, Noel Burton, Letitia Brookes, Leisa Reid, Joelle Jeremie
Una de les sorpreses més importants dels darrers mesos. Crec que és una pel·lícula que hauria de ser de visionat obligatori, sobretot per les interpretacions genials del trio protagonista (Vanessa Kirby, Shia LaBeouf i Ellen Burstyn) i pel tema que tracta.
Una parella es preparen per tenir el seu primer fill en un part a domicili, amb tot preparat, la il·lusió del moment comença a apagar-se quan la llevadora no pot anar-hi i hi envia una suplent, amb qui no tenen tanta confiança.
La primera part del film, la del part, està tan ben filmada que sembla que estiguis a la casa dels protagonistes. Kornél Mundruczó (White Dog) és capaç de transmetre el patiment, les pors, l’alegria, la tensió d’una manera que us costarà oblidar el què veureu.