MENU

18 març, 2021 Comentaris tancats a Darrera els ulls s’hi amaguen moltes coses Visualitzacions: 834 Sèries Jep Soler

Títol
Behind Her Eyes

Creador
Steve Lightfoot

Actors
Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman, Robert Aramayo, Tyler Howitt, Aston McAuley, Kamontip Krissy Ashton, Pierre Bergman, Richie Lawrie, Anna Charlotte Clark, Rob Horrocks, Joakim Skarli, Hannah Traylen, Hannah Young, Georgie Glen

On veure-la
Netflix

L’arrencada de Behind her eyes és clàssica, noi coneix noia, ell està casat.

Puntuació

7

Darrera els ulls s’hi amaguen moltes coses

El post que llegireu a continuació està ple d’espòilers, perquè és necessari comentar Behind her eyes per a totes les persones que ja l’han vist. La meva intenció no és generar interès i que augmentin els espectadors de la sèrie, sinó que crec que es mereix una reflexió més profunda que la que fan els seus detractors. La majoria d’ells i d’elles diuen que se senten estafats, enganyats, perquè la resolució dels fets i el gir final no els hi acaba de fer el pes.  Per això em prenc la llicència de relatar tots els secrets d’aquesta sèrie dirigida per Eric Richter Strand (Valkyrien), creada per Steve Lightfoot (The PunisherHannibal), basada en la novel·la homònima de Sarah Pinborough.

L’arrencada de Behind her eyes és clàssica, noi coneix noia, ell està casat, resulta que ell comença a treballar en el lloc on ella treballa de secretaria i no ho sabia, l’esposa d’ell coneix per casualitat a ella i es fan amigues. Aquest trio amorós es va complicant perquè la parella legal tenen algun secret relacionat amb la salut mental, un crim, o més d’un. Però el més interessant és la raó de tot plegat: l’esposa (Eve Hewson – The Knick) té la capacitat de fer viatges astrals.

Ja sé que no queda bé explicar anècdotes personals, però avui s’hi escau d’allò més. Fa més de deu anys, mentre el vostre humil narrador feia un tram a peu del Camí de Sant Jaume, em vaig trobar amb una paradeta ambulant al ben mig del Camino, en la que un senyor regalava un llibre anomenat: Hercolubus, el planeta rojo. En ell és relatava que el planeta destruiria la terra, eliminant tota la vida. Però donava la solució, que els habitants aprenguéssim a fer viatges astrals i marxéssim a viure a Venus. El viatge astral consisteix en el fet que l’ànima abandona el cos físic i pot anar allà on vulgui. Els fans del terror vam gaudir d’una experiència semblant a la imprescindible Insidious (James Wan, 2010)

Behind her eyes juga amb els viatges astrals d’una manera contundent i original, li serveix a la protagonista per espiar al seu marit, per controlar els seus moviments. Juga molt bé la carta de l’assetjador, ja que sembla que el marit (Tom Bateman) és el que controla i maltracta psicològicament a l’esposa, sense deixar de banda que la noia alguna cosa amaga. I tant que ho amaga! Aquells que es queixen de la resolució final sembla que no han vist (i gaudit) del film Fallen (Gregory Hoblit, 1998) en la que el pobre Denzel Washington havia d’evitar que el dimoni anés viatjant a la recerca d’un cos per habitar.

A mi m’ha semblat una sèrie distreta, original, amb el toc màgic just i necessari, i que, en algun moment, em recordava The OA (2016-2019), una meravella que tampoc va acabar de quallar de la mateixa manera entre Els Bastards.

 

Puntuacio

7

L’arrencada de Behind her eyes és clàssica, noi coneix noia, ell està casat.

Títol
Behind Her Eyes

Creador
Steve Lightfoot

Actors
Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman, Robert Aramayo, Tyler Howitt, Aston McAuley, Kamontip Krissy Ashton, Pierre Bergman, Richie Lawrie, Anna Charlotte Clark, Rob Horrocks, Joakim Skarli, Hannah Traylen, Hannah Young, Georgie Glen

On veure-la
Netflix

Comments are closed.