MENU

23 març, 2021 Comentaris tancats a Una ‘Clarice’ sense Hannibal Lecter Visualitzacions: 1023 Sèries Jordi Taulats

Títol
Clarice

Creador
Alex Kurtzman i Jenny Lumet

Actors
Rebecca Breeds, Nick Sandow, Devyn A. Tyler, Raoul Bhaneja, Marnee Carpenter, Simon Northwood, Maya McNair, Caitlin Cromwell, Neil Whitely, Bola Aiyeola, Erica Anderson, Jayne Atkinson, Lara Binamé, Michael Cudlitz, Matteo De Cola, Lucca De Oliveira, Sonia Dhillon Tully, Shawn Doyle, Chris Farquhar, Tim Guinee, David MacInnis, Kal Penn, John Tokatlidis, Manny Bains

On veure-la
De moment sense informació

La sèrie intenta connectar-se amb The Silence of the Lambs per mitjà d’al·lucinacions i flashbacks: el borinot de la mort, la papallona nocturna que es va fer famosa gràcies a pel·lícula, apareix per tot arreu

Puntuació

3

Una ‘Clarice’ sense Hannibal Lecter

La nova sèrie d’El silenci dels anyells, basada en el personatge creat per Thomas Harris, s’uneix a la llarga llista d’intent d’adaptar les novel·les de l’escriptor sobre un caníbal i una aprenent de l’FBI. Però mentre que algunes adaptacions, com la sèrie Hannibal i la icònica pel·lícula de Jonathan Demme de 1991, són obre impressionants, Clarice simplement és per oblidar.

Ambientada el 1993, un any després dels esdeveniments de la pel·lícula, la nova sèrie segueix a l’agent especial de l’FBI Clarice Sterling (Rebecca Breeds) en la seva nova incorporació a una unitat especial, creada per la senadora Ruth Martin (Jayne Atkinson), mare de l’única supervivent de Buffalo Bill, i dedicada a la captura d’assassins violents. Amb tot, Clarice haurà de barallar-se amb el cap de la unitat, l’agent Paul Krendler (Michael Cudlitz), que pensa que Clarice és una novella que un dia va tenir sort, i haurà de lluitar amb l’estrès posttraumàtic que li van provocar els fets de la captura de Bill.

La sèrie intenta connectar-se amb The Silence of the Lambs per mitjà d’al·lucinacions i flashbacks: el borinot de la mort, la papallona nocturna que es va fer famosa gràcies a pel·lícula, apareix per tot arreu, i les escenes violentes ràpidament són substituïdes per flashbacks de com Clarice va disparar a Buffalo Bill o d’aquest, d’esquenes, cosint pell humana. Tot per afegir emocions de terror en un drama que no les requereix. A tot això se li ha de sumar que la sèrie Clarice, que no deixa de ser un cosplay d’un dels millors films de terror de tots els temps, no pot mencionar la seva figura més perdurable, l’infame Hannibal Lecter, degradat a una línia de text sobre com l’anterior terapeuta de Clarice «es menjava als seus pacients».

Estranya que a la sèrie, situada un any després del cas de Buffalo Bill, i per tant de la fugida d’Hannibal Lecter de la presó, l’FBI es mostri més interessat en l’ascens de l’agent que no pas a atrobar l’assassí en sèrie (diria que el fet que el doctor Lecter no estigui a la presó hauria de ser un tema urgent per l’oficina, però només és la meva opinió). La decisió de Clarice d’ometre totes les mencions explícites a Lecter no es deu a una decisió estilística ni a un aguanta’m el cubata, sinó a un estrany assumpte legal de drets: els drets dels personatges dels llibres de Harris es reparteixen entre MGM i Dino de Laurentiis. A efectes pràctics, això significa que qualsevol personatge originari del llibre El silenci dels anyells és propietat de MGM, però com que Hannibal Lecter va nàixer com a personatge a The Red Dragon, i Dino de Laurentiis n’és la propietària dels drets, està vetat a Clarice, ja que la CBS i MGM Television en són les productores. Aquest és, també, el motiu pel qual Clarice Sterling no podia aparèixer a la sèrie Hannibal de Bryan Fuller.

A més, els personatges de la sèrie són molt diferents dels que va pensar Harris. El cap de Clarice, Paul Krendler, al començament es presenta com una figura autoritària i que només vol desempallegar-se de Clarice com més aviat millor, però al cap de tres capítols, Krendler suavitza la seva postura envers Clarice, mentre els dos construeixen un pont cap al respecte mutu. Harris va pensar Paul Krendler més com el Krendler de l’adaptació cinematogràfica Hannibal, encarnat per Ray Liotta: algú tan repugnant que no pot evitar fer comentaris sarcàstics sobre Clarice, fins i tot mentre Lecter l’està alimentant amb el seu propi cervell.

Només m’alegro del problema legal de drets i que aquesta sèrie no pugui anomenar Hannibal Lecter ni malmetre el seu llegat. Anthony Hopkins primer i Mads Mikkelsen més tard van crear un personatge icònic que ens acompanyarà sempre.

Després de veure els cinc primers capítols, els anyells ja no criden… CRIDO JO!

Puntuacio

3

La sèrie intenta connectar-se amb The Silence of the Lambs per mitjà d’al·lucinacions i flashbacks: el borinot de la mort, la papallona nocturna que es va fer famosa gràcies a pel·lícula, apareix per tot arreu

Títol
Clarice

Creador
Alex Kurtzman i Jenny Lumet

Actors
Rebecca Breeds, Nick Sandow, Devyn A. Tyler, Raoul Bhaneja, Marnee Carpenter, Simon Northwood, Maya McNair, Caitlin Cromwell, Neil Whitely, Bola Aiyeola, Erica Anderson, Jayne Atkinson, Lara Binamé, Michael Cudlitz, Matteo De Cola, Lucca De Oliveira, Sonia Dhillon Tully, Shawn Doyle, Chris Farquhar, Tim Guinee, David MacInnis, Kal Penn, John Tokatlidis, Manny Bains

On veure-la
De moment sense informació

Comments are closed.