MENU

20 abril, 2021 Comentaris tancats a Oda a les joves prometedores Visualitzacions: 999 Cinema Jep Soler

Títol
Promising Young Woman

Director
Emerald Fennell

Actors
Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Adam Brody, Laverne Cox, Clancy Brown, Angela Zhou, Christopher Mintz-Plasse, Alfred Molina, Molly Shannon, Sam Richardson, Steve Monroe, Casey Adams

On veure-la
A partir del 16 Abril als Cinemes

Carey Mulligan interpreta una jove de trenta anys, perjudicada per l’alcohol, que està perduda en un bar esperant alguna ànima caritativa que la pugui ajudar.

Puntuació

7

Oda a les joves prometedores

Suposo que aquestes alçades tothom coincideix que el cinema és art. Com qualsevol corrent artística, el cinema serveix per interpel·lar a l’espectador, per generar pensament crític i per poder remoure algunes emocions i sentiments. Aquest és el motiu principal pel qual el món audiovisual sembla que va a modes, a tendències, i així ha de ser, ja que si la societat necessita parlar i debatre sobre alguna cosa, l’art (i la cultura) ha de ser un dels canals de comunicació essencial. Estem vivint un moviment social que visualitza tots els tipus de masclisme, sobretot aquells que tenen a veure amb l’abús sexual i la violació. Ho hem vist amb Bombshell (2019), a The Assistent (2020) i a la sèrie I May Destroy You, entre d’altres; ara tenim la sort de poder gaudir als cinemes de I Promising Young Woman (Emerald Fennell, 2020).

Carey Mulligan interpreta una jove de trenta anys, perjudicada per l’alcohol, que està perduda en un bar esperant alguna ànima caritativa que la pugui ajudar. No ha de patir perquè un eixam de joves cavallers només tenen una funció a la vida, ajudar a les dones. El violador de torn l’acompanya a casa, fent una petita parada a la llar del noi perquè no hagi d’anar a dormir tan aviat. Quan el porc abusador està a punt de perpetrar la violació la noia mostra la seva veritable intenció. No està beguda, ni necessita ajuda. Només vol venjança.

Història dura que està ben elaborada per anar entrant en ella de manera tranquil·la i dolça. Els colors pastel i la lluminositat amaguen un tema dur, deixant retratats a tots els personatges de l’auca en un cas de violació grupal de conseqüències dramàtiques.

Aquesta és la gran virtut del film, agafar un tema que s’ha tractat de moltes maneres, i donar-li una nova mirada. Mirada femenina que posa sobre la taula tots els pecats del masclisme, sobretot d’aquell que ve des dels homes, però també ensenya com algunes dones permeten que la situació es cronifiqui. S’ha de ser molt bona per poder construir un relat en el què barreja l’humor i l’esperança amb l`horror i el drama,  i acabar-lo amb un final rodó, sense anar a la solució fàcil.

Mireu-la, reflexioneu i apreneu. Els homes, sobretot.

Puntuacio

7

Carey Mulligan interpreta una jove de trenta anys, perjudicada per l’alcohol, que està perduda en un bar esperant alguna ànima caritativa que la pugui ajudar.

Títol
Promising Young Woman

Director
Emerald Fennell

Actors
Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Adam Brody, Laverne Cox, Clancy Brown, Angela Zhou, Christopher Mintz-Plasse, Alfred Molina, Molly Shannon, Sam Richardson, Steve Monroe, Casey Adams

On veure-la
A partir del 16 Abril als Cinemes

Comments are closed.