MENU

29 abril, 2021 Comentaris tancats a ‘Falcon and the Winter Soldier’: nedar i guardar la roba Visualitzacions: 760 Sèries Ramon Baubí

Títol
Falcon and the Winter Soldier

Creador
Malcolm Spellman

Actors
Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily Vancamp, Daniel Brühl, Desmond Chiam, John Gettier, Miki Ishikawa, Erin Kellyman, Adepero Oduye, Wyatt Russell, Shane Berengue, Neal Kodinsky, Eric Anthony

On veure-la
Disney Plus

Igual que la seva predecessora, Wandavision, estem davant d’una producció molt ben feta, però que potser, a diferència de la primera, enllaça molt més amb les pel·lícules i els còmics i pot ser un pèl més difícil de seguir per a algú que no estigui iniciat en l’Univers Marvel

Puntuació

7

‘Falcon and the Winter Soldier’: nedar i guardar la roba

Falcon and the Winter Soldier és la segona producció en format sèrie que ens arriba dels estudis Marvel i que, igual que Wandavision, s’incorpora dintre d’aquest entramat d’històries i personatges que s’anomena Univers Cinematogràfic Marvel (MCU). A diferència de la sèrie que va protagonitzar el personatge de Wanda Maximof que es va construir com un homenatge a les produccions televisives de la història de la TV nord-americana, Falcon and the Winter Soldier és, tal com el seu showrunner Malcolm Spellman va manifestar, una pel·lícula de sis hores dividida en sis parts.

Pel que fa a la producció pròpiament, la sèrie sorprèn des del seu inici situant-se al mateix nivell que qualsevol de les produccions cinematogràfiques de l’estudi. Un cop més queda clar que Marvel Studios i per tant, Disney, aposten molt seriosament pel format televisiu allotjat a la seva plataforma Disney+. Escenes d’acció per terra mar i aire amb efectes especials complexos, múltiples localitzacions a diversos països, tot plegat, un desplegament de mitjans que ens certifica aquesta definició de pel·lícula fragmentada.

Pel que fa als personatges, els primers capítols ens permeten veure com els dos actors tenen una molt bona química, aspecte que fins ara, per les seves aparicions cinematogràfiques,
només havíem pogut intuir. La sèrie, fins i tot, ens permet veure al personatge del baró Zemo, interpretat per un excel·lent Daniel Brühl, en tota la seva plenitud.

Argumentalment, però, és on la sèrie més sorprèn. Si Wandavision va utilitzar el procés de dol que experimenta la protagonista com a leitmotiv, a Falcon and the Winter Soldier hi trobem, com a element de base, la idea del llegat. Especialment, com acceptar i gestionar aquest llegat. Al focus principal tenim a un Sam Wilson que ha de decidir com gestiona el fet que Steve Rogers, el Capità Amèrica, li cedís el seu escut, amb tot el que això representa. Tanmateix, tenim altres focus secundaris on la producció ens sorprèn.

De forma molt inesperada, la sèrie ens presenta, també, la problemàtica que suposa la gestió del racisme que la societat nord-americana ha rebut dels seus avantpassats, el llegat que porta a l’esquena Bucky Burnes com a resultat de la seva anterior vida d’assassí i també ens trobem amb la crítica directa cap a la mala gestió de les crisis de refugiats, a la sèrie, a causa dels esdeveniments explicats en les darreres pel·lícules, però ningú pot obviar el fet que, els EUA han estat involucrats en gairebé tots els enfrontaments armats que han derivat en múltiples crisis de refugiats a diversos indrets del planeta. Sumat a unes dosis de violència molt elevades per als estàndards als quals ens té acostumats Disney, la sèrie sorprèn i molt.

Ara bé, aquesta pretesa profunditat és el punt negatiu de la sèrie, ja que, un cop plantejats els elements i els conflictes, quan hom s’alegra d’aquesta autocrítica com a societat i gaudeix d’una inesperada evolució i maduresa, al darrer capítol ens trobem amb una reculada en tota regla i un discurs que ja hem vist massa vegades: “els EUA són un poble que sap aprendre dels seus errors i pot esdevenir quelcom millor. El passat només és una mostra del que no hem de tornar a repetir”. És en aquest punt on tornem a la realitat. Falcon and the Winter Soldier és una sèrie de ficció que ens permetrà gaudir de l’acció i evadir-nos d’aquells problemes que, en realitat, la societat occidental està lluny de solucionar.

Igual que la seva predecessora, Wandavision, estem davant d’una producció molt ben feta, però que potser, a diferència de la primera, enllaça molt més amb les pel·lícules i els còmics i pot ser un pèl més difícil de seguir per a algú que no estigui iniciat en l’Univers Marvel. Per als seguidors Marvel, és una sèrie indispensable que els servirà de pont cap a les noves línies argumentals que estan per venir.

Puntuacio

7

Igual que la seva predecessora, Wandavision, estem davant d’una producció molt ben feta, però que potser, a diferència de la primera, enllaça molt més amb les pel·lícules i els còmics i pot ser un pèl més difícil de seguir per a algú que no estigui iniciat en l’Univers Marvel

Títol
Falcon and the Winter Soldier

Creador
Malcolm Spellman

Actors
Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily Vancamp, Daniel Brühl, Desmond Chiam, John Gettier, Miki Ishikawa, Erin Kellyman, Adepero Oduye, Wyatt Russell, Shane Berengue, Neal Kodinsky, Eric Anthony

On veure-la
Disney Plus

Comments are closed.