MENU

4 maig, 2021 Comentaris (1) Visualitzacions: 1710 Sèries Jordi Taulats

Títol
For All Mankind

Creador
Ronald D. Moore, Ben Nedivi i Matt Wolpert

Actors
Joel Kinnaman, Michael Dorman, Chris Bauer, Noah Harpster, Nick Toren, Olivia Trujillo, Chris Agos, Arturo del Puerto, Spencer Garrett, Dan Donohue, Michael Harney, Dan Warner, Rebecca Wisocky

On veure-la
Apple TV+

La sèrie creada per Ronald D. Moore, Ben Nedivi i Matt Wolpert imagina una història alternativa sobre la cursa espacial, de què hagués passat si els primers en trepitjar la lluna haguessin estat els russos, i de com això afectaria al món.

Puntuació

8

‘Para toda la humanidad’: i si els russos haguessin arribat primer a la lluna?

Diuen que les primeres impressions són les que conten. Bé, això podria ser veritat a la vida real, a l’hora de relacionar-te amb la gent, però en la vida catòdica no s’han de fer massa cas de les primeres impressions. I un exemple ben clar el tenim amb Para toda la humanidad (For All Mankind), la producció més ambiciosa, ara com ara, d’Apple TV.

El món està davant el televisor. El presentador va explicant pas a pas els moviments de l’astronauta que està a punt de trepitjar la lluna. Quan ho fa, aquest astronauta diu: “Faig aquest pas per al meu país, la meva gent i l’estil de vida marxista-leninista…”. Així és com el primer home a trepitjar la lluna és un cosmonauta rus. A partir d’aquí la primera temporada de For All Mankind se centra en com la NASA va sempre a remolc de l’URSS en la cursa espacial.

La sèrie creada per Ronald D. Moore, Ben Nedivi i Matt Wolpert imagina una història alternativa sobre la cursa espacial, de què hagués passat si els primers a trepitjar la lluna haguessin estat els russos, i de com això afectaria el món.

La primera temporada, ambientada entre la dècada dels 60 i 70 i en l’època de Nixon, va començar massa asèptica, amb un ritme i un to que impedien sentir empatia pels protagonistes. No és fins al tercer capítol, Nixon’s Women, que la sèrie es reinventa cap a millor. Després que els russos hagin enviat la primera dona a la lluna, els americans s’afanyen per reclutar dones pilots i entrenar-les per anar a la lluna (una dècada abans del que es va fer a la realitat). La temporada acaba amb una base permanent a la lluna.

La segona temporada ens situa el 1983 (10 anys més tard) posant als espectadors al dia amb un seguit de notícies: John Lennon sobreviu a l’atemptat mentre que el Papa Joan Pau II no, el príncep Carles d’Anglaterra es casa amb Camilla en lloc de Diana, Roman Polansky és arrestat a la frontera… i amb els habitants de Jamestown (l’estació permanent a la lluna) cantant Everything’s Gonna Be Alright de Bob Marley, cançó que serà premonitòria de la temporada.

Una de les tensions creixents d’aquesta temporada és el transport d’armes a la lluna. EUA i l’URSS tenen bases permanents a la lluna i la tensió entre els dos països, en què la Guerra Freda arriba a cotes de la crisi dels míssils de Cuba, fa que totes dues potències arribin a nivells d’entrenar militars per anar a la lluna i defensar el que cadascú considera seu o d’equipar transbordadors amb míssils nuclears.

Pel que fa als personatges, Ed Baldwin (Joel Kinneman, The Killing) ens el trobem darrere un escriptori com a cap d’astronautes, avaluant-los i assignant missions. El seu amic Gordo Stevens (Michael Dorman, Patriot) es dedica a anar a explicar com és la vida d’un astronauta i a alimentar la panxa cervesera que l’hi ha sortit, mentre que la seva dona, Tracy (Sarah Jones, Damnation), casada amb un milionari, es converteix en la cara del programa espacial, tan atrapada en el glamur del seu nou estatus de celebritat que comença a descuidar el treball que requereix ser astronauta. Ellen Wilson (Jodi Balfour, Quarry) continua lluitant amb ser una dona lesbiana mentre avança en la seva carrera sota l’administració Reagan.

Apple TV segueix apostat per aquesta sèrie i ja ha confirmat una tercera temporada.

 

Puntuacio

8

La sèrie creada per Ronald D. Moore, Ben Nedivi i Matt Wolpert imagina una història alternativa sobre la cursa espacial, de què hagués passat si els primers en trepitjar la lluna haguessin estat els russos, i de com això afectaria al món.

Títol
For All Mankind

Creador
Ronald D. Moore, Ben Nedivi i Matt Wolpert

Actors
Joel Kinnaman, Michael Dorman, Chris Bauer, Noah Harpster, Nick Toren, Olivia Trujillo, Chris Agos, Arturo del Puerto, Spencer Garrett, Dan Donohue, Michael Harney, Dan Warner, Rebecca Wisocky

On veure-la
Apple TV+

Un comentari a ‘Para toda la humanidad’: i si els russos haguessin arribat primer a la lluna?

  1. Joan ha dit:

    Benvolgut Jordi: Dissortadament la cursa a la lluna de l’USA i l’URSS era propangandista, sempre amb interès científic i molt maca, però sense cap aplicació pràctica. Els soviets, clarament tenien la superioritat tècnica però hi van renunciar per consideració a la vida i seguretat dels seus “cosmonautes” com ells en deien. Hi ha hagut moltes morts en la cursa espacial. Els Xinesos hi van anar recentment amb un robot però sense homes. Probablement no en sabeu gran cosa a Catalunya però a la Casa Blanca enregistraven totes les coverses i hom pot escoltar bastant bé la conversa del President Kennedy amb el cap de la NASA, on va exigir un vol ràpid a la Lluna per acabar amb la impressió (molt certa) que els soviets eren millors. Kennedy va obrir la conversa afirmant que la Seguretat Nacional ( i la propaganda) exigien un vol a la Lluna abans dels Russos. El de la NASA va intentar explicar com era de difícil i car i perillós i que hi havia altres prioritats. Clarament enrabiat el President alçant la veu li va dir que l’única prioritat era anar de pressa a la Lluna per endevant dels russos, que es van limitar a enviar coets sense pilot per recollir rocs.