MENU

13 maig, 2021 Comentaris tancats a Sense pretensions, d’Stefano Sollima Visualitzacions: 1073 Cinema Jep Soler

Títol
Without Remorse

Director
Stefano Sollima

Actors
Michael B. Jordan, Jamie Bell, Jodie Turner-Smith, Cam Gigandet, Brett Gelman, Luke Mitchell, Jack Kesy, Colman Domingo, Todd Lasance, Jacob Scipio, George Asprey, Artjom Gilz, Angus McGruther,

On veure-la
Amazon Prime Video

Els dolents són rusos, el bons americans, algun traïdor amagat, una venjança i molta acció.

Puntuació

5

Sense pretensions, d’Stefano Sollima

Moltes vegades mirem una pel·lícula per la publicitat que en fan. Qui no ha anat al cinema perquè s’anuncia amb la llegenda “del director d’Indiana Jones” o “dels creadors de John Wick”? D’aquesta manera ja et fa a la idea del producte que veuràs. Després no s’hi assembla res i veus que t’han enganyat. Sobretot no feu cas a l’eslògan “dels productors de … “ perquè només t’estan dient que unes persones que han posat els diners en una pel·lícula d’èxit ara en posen en una que no valdrà ni un euro. Com que és qüestió de modes, a voltes ens anuncien els títols amb el director com a reclam principal: “Stanley Kubrick’s Full Metal Jacket” llegim en el pòster. Altres vegades amb l’actor: “Tom Cruise, Mission: Impossible. Fallout”, per exemple, i en altres casos fan referència als autors de les novel·les originals amb les quals es basa el film: “Bram Stoker’s Dracula”. Es veu que cal informar que és una versió cinematogràfica de l’original, per donar més categoria al film i per demostrar que s’està fent a partir els criteris literaris. Segurament per això  a la publicitat de l’adaptació d’El Perfum de Patrick Süskind no li fan gaire èmfasi a l’autor, perquè va ser una versió que es va allunyant de l’obra literària a cada minut que passa.

Hi ha un cas que ha anat evolucionant. Als anys noranta s’anunciaven els films sobre el personatge Jack Ryan amb el nom de l’actor protagonista, Harrison Ford. Aquest era el ganxo perquè la gent anés al cinema. Tot i que el primer actor a interpretar-lo va ser Alec Baldwin (La caza del Octubre Rojo, 1990), els dos films interpretats per Ford (Juego de patriotas, 1992, i Peligro inminente, 1994), van aconseguir tant èxit que l’autor dels llibres, Tom Clancy, es va convertir en una estrella literària. Entrant al segle XXI es rellança el filó de Jack Ryan amb el film Pánico nuclear, 2002, amb Ben Affleck, per seguir amb Jack Ryan: Operación Sombra (2014) amb Chris Pine, i la sèrie del 2018 amb John Krasinski.

Ens pot agradar més o menys en Jack Ryan, el que no podem negar-li és que només de llegir el seu nom ja sabem que estem davant d’un producte d’acció, híper-americà, contra el comunisme i els enemics dels Estats Units. Amb un heroi que no defallirà per mantenir l’honor americà i la llibertat per davant de tot. Faig una pausa: estic escrivint i em sembla que defineixo a Isabel Ayuso. Fi de la pausa. Seguint les petjades de Jack Ryan arriba a Amazon Prime un nou producte  amb moltes similituds, ja que es basa en una novel·la del seu creador: Sin Remordimientos de Tom Clancy. Així és com l’anuncien. Per tant ja tenim una pista de per on anirà la cosa. Els dolents són russos, els bons americans, algun traïdor amagat, una venjança i molta acció.

Avui que parlem de les coses que en fan triar mirar una pel·lícula, els cartells americans del film en qüestió ens anuncien “del creador de Rainbow Six” per poder atraure un públic més jove, que segurament no coneix les novel·les de Clancy, però que si es mou per l’univers dels vídeojocs. L’univers Clancy va servir com a punt de partida per fer diversos jocs, tots ells sobre atacs i guerra, amb escenaris semblants i missions com els que apareixen a les novel·les.

Ara bé, el vostre humil narrador va escollir mirar el film pel seu director, Stefano Sollima. L’italià és un dels millors filmant escenes d’acció, ens ho ha demostrat a la sèrie Zerozerozero, a Sicario: El dia del Soldado (2018), a Suburra (2015), la sèrie Gomorrah i molts més treballs. Sin remordimientos és la seva pitjor pel·lícula, i no perquè estigui mal filmada o el guió no enganxi, sinó perquè no té originalitat i, per molt esforç que hi posi Michael B. Jordan (Creed) en el paper principal es troba a faltar originalitat i hi manca alguna sorpresa. Pels amants de l’acció i de guions sense pretensions.

Puntuacio

5

Els dolents són rusos, el bons americans, algun traïdor amagat, una venjança i molta acció.

Títol
Without Remorse

Director
Stefano Sollima

Actors
Michael B. Jordan, Jamie Bell, Jodie Turner-Smith, Cam Gigandet, Brett Gelman, Luke Mitchell, Jack Kesy, Colman Domingo, Todd Lasance, Jacob Scipio, George Asprey, Artjom Gilz, Angus McGruther,

On veure-la
Amazon Prime Video

Comments are closed.