MENU

10 juny, 2021 Comentaris tancats a ‘Mare of Easttown’: molt més que un simple relat criminal. Visualitzacions: 1055 Sèries Jordi Dorca

Títol
Mare of Easttown

Director
Brad Ingelsby

Actors
Kate Winslet, Evan Peters, Sosie Bacon, David Denman, Guy Pearce, Neal Huff, Cameron Mann, James McArdle, Ben Miles, Patrick Murney, Julianne Nicholson, Angourie Rice i Jean Smart

On veure-la
HBO

En aparença Mare of Easttown és una altra sèrie criminal prototípica: assassinat, trasbals a la comunitat, recels, una investigadora perspicaç que busca resoldre l’enigma, molt sospitosos, cliffhangers, girs de guió i elements que desperten les suspicàcies de l’espectador.

Puntuació

9

‘Mare of Easttown’: molt més que un simple relat criminal.

En aparença Mare of Easttown és una altra sèrie criminal prototípica: assassinat, trasbals a la comunitat, recels, una investigadora perspicaç que busca resoldre l’enigma, molt sospitosos, cliffhangers, girs de guió i elements que desperten les suspicàcies de l’espectador. En aquest cas, les aparences no ens enganyen, i sí la sèrie és un excel·lent exemple de gènere, amb un guió molt ben travat, que sosté el pols dramàtic i el suspens durant les set hores de metratge. Però no és només això el que la defineix, perquè molts altres elements sobrevolen la trama i li donen diverses capes de lectura que encara la fa molt més interessant.

El guió escrit per Brad Ingelstey (Una noche para sobrevivir, La ley del más fuerte i The Way Back), ens presenta un cas d’assassinat d’una adolescent i mare soltera durant una nit de festa al poble imaginari d’Easttown (Pennsilvània). Mare (Kate Winslet), una detectiva que suporta el trauma del suïcidi del seu fill, investiga el cas. Les seves connexions amb els veïns del poble són moltes i la converteixen en un personatge que està constantment en el focus de les mirades. Aquesta circumstància li suposa una pressió afegida. A partir de la investigació apareixen altres casos sense resoldre, mitges veritats i un estol de personatges que conformen un interessant retrat naturalista del poble. En aquest retrat hi afegim altres temes que traspuen de la trama: les addiccions de tot tipis (alcohol, drogues, feina…), els dols mal resolts, el pes de les relacions familiars, les afeccions de parella i familiars, la violència domèstica, les frustracions, els estigmes, els falsos èxits i el tedi maquinal de la societat d’avui. Tot plegat un mosaic retratat en un poble que no deixa de ser un ideograma dels Estats Units. Però el gran tema de la sèrie, al meu entendre, és la maternitat. Les famílies se sostenen totes pel coratge de les mares i el fet de ser mare, els problemes, les dificultats i les absències de fills i mares sobrevolen tota la trama.

La qualitat del guió es veu reforçada per unes interpretacions naturals i contingudes que aporten una gran versemblança a la història. La interpretació de Kate Winslet poca cosa més es pot dir que sensacional i perfecte. La resta del càsting la sosté i la complementa perfectament. Cal destacar a Jean Smart, mare de la protagonista, a Julianne Nicholson en el paper de Lori o a Joe Tippett i Robbie Tann interpretant els germans Ross. Hi ha el perill que les bones interpretacions no destaquin prou el mèrit del director Craig Zobel el qual dirigeix els set capítols i demostra un bon domini en el rodatge tant de situacions quotidianes de proximitat, com en escenes d’acció o les analepsis rodades amb gran frontalitat i crueltat.

No crec que en el que queda d’any aparegui una estrena tan fulgurant i interessant com Mare of Easttown, una sèrie criminal que executa perfectament tots els cànons que defineixen el gènere alhora que el transcendeix per convertir-se en molt més que un simple relat criminal.

Puntuacio

9

En aparença Mare of Easttown és una altra sèrie criminal prototípica: assassinat, trasbals a la comunitat, recels, una investigadora perspicaç que busca resoldre l’enigma, molt sospitosos, cliffhangers, girs de guió i elements que desperten les suspicàcies de l’espectador.

Títol
Mare of Easttown

Director
Brad Ingelsby

Actors
Kate Winslet, Evan Peters, Sosie Bacon, David Denman, Guy Pearce, Neal Huff, Cameron Mann, James McArdle, Ben Miles, Patrick Murney, Julianne Nicholson, Angourie Rice i Jean Smart

On veure-la
HBO

Comments are closed.