MENU

6 juliol, 2021 Comentaris tancats a Morir dignament Visualitzacions: 772 Sèries Jep Soler

Títol
El cielo te está esperando

Director
Kim Sung-ho

Actors
Lee Je-hoon, Ji Jin-hee, Tang Joon-Sang, Jae-Wook Lee, Hong Seung-hee, Sanyee Yuan

On veure-la
Netflix

Ideal per qualsevol època de l’any, encara que no descobreixi el secret del sang grial ens acosta una mica més a l’espiritualitat de cadascú.

Puntuació

7

Morir dignament

Les plataformes, sobretot Netfix, han permès als subscriptors descobrir sèries i pel·lícules de qualsevol part del món. Està de moda veure productes turcs i de tant en tant ens deixem captivar per excentricitats llunyanes que ens sorprenen. Avui volem parlar d’una elles, per això us demanem que remeneu les sèries coreanes, on us trobareu amb El cielo te está esperando.

Una empresa, formada pel pare i el fill, es dediquen a netejar les habitacions o pisos de persones que han mort traumàticament. Ho fan amb extrema delicadesa, amb total respecte pels morts i volen demostrar que amb la mort no s’acaba la persona, sinó que d’alguna manera continua entre nosaltres. Mentre netegen van guardant alguns objectes importants en una caixa groga que entregaran als familiars o amics de la persona finada. D’aquesta manera poden tancar assumptes pendents, descobrir aspectes que no sabia ningú i, fins i tot, descobrir algun assassinat. 

Tot el que fan a Corea del Sud en matèria d’audiovisuals serveix per, a més d’entretenir, parlar de temes socials del país. Des de fa anys que mostren el masclisme imperant a totes les edats i classes socials, i aquí també aprofiten per parlar de la mort i dels estigmes que l’acompanyen, dels processos de dol i del trauma i donar visibilitat al greu problema de les adopcions internacionals. Una de les seves virtuts és que ho emboliquen amb sentit de l’humor, mantenen el drama apte per diabètics i els personatges evolucionen perfectament. 

Els més avesats a remenar sèries i pelis no us sorprendrà gaire perquè en el fons repeteix algunes de les fórmules magistrals que funcionen, utilitzen l’esquema principal de Six Feet Under(2001-2005) en la que els protagonistes eren una família que gestionava una funerària i ens ensenyava el  dia a dia laboral, en el que descobríem la vida i les interioritats del difunt i la vida quotidiana de la família. 

A El cielo te está esperando també hi apareix un personatge afectat per un trastorn de l’espectre autista, com el que vertebra The Good Doctor, i amb alguns tocs semblants al Sherlock de Benedict Cumberbatch. El tema principal és el respecte al mort i  la necessitat dels rituals per fer un tancament a la vida, per això recorden el film japonès Okuribito (Yojiro Takita, 2008) en el que també ens explicava el rebuig de la societat per les persones que treballen amb la mort, com s’infravalora aquesta tasca per invisibilitzar la mort, allargant el tabú. 

El cielo te está esperando és d’aquelles sèries que enganxen, distreuen i ens fan passar una bona estona. Ideal per qualsevol època de l’any, encara que no descobreixi el secret del Sant Greal, ens acosta una mica més a l’espiritualitat de cadascú.  

Puntuacio

7

Ideal per qualsevol època de l’any, encara que no descobreixi el secret del sang grial ens acosta una mica més a l’espiritualitat de cadascú.

Títol
El cielo te está esperando

Director
Kim Sung-ho

Actors
Lee Je-hoon, Ji Jin-hee, Tang Joon-Sang, Jae-Wook Lee, Hong Seung-hee, Sanyee Yuan

On veure-la
Netflix

Comments are closed.