MENU

5 octubre, 2021 Comentaris tancats a ‘El juego del calamar’: juguem al pica-paret? Visualitzacions: 1187 Sèries Jordi Taulats

Títol
오징어 게임 (Ojingeo Geim), Squid game

Creador
Dong-hyuk Hwang

Actors
Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Oh Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi, Wi Ha-joon, Kim Joo-ryoung, Yoo Sung-joo, Lee Yoo-mi, Kim Si-hyun, Lee Sang-Hee, Kim Yun-tae

On veure-la
Netflix

Squid Game posa de manifest la desesperació a la qual s’enfronten algunes persones quan els deutes s’apoderen de tots els aspectes de la seva vida

Puntuació

8

‘El juego del calamar’: juguem al pica-paret?

Un grup de 456 persones, desesperades i ofegades per deutes, són convidades a participar a un joc de supervivència en el que tenen l’oportunitat de guanyar més de 33 milions d’euros si aconsegueixen passar sis jocs. La trampa? Que si perds, mors.

Aquesta és la premissa de la sèrie El juego del Calamar (Squid Game), la producció coreana de Netflix que s’ha convertit en la sèrie no anglesa més vista de la història de la cadena i amenaça de convertir-se en la més vista en general, superant Stranger Things o Bridgerton.

I què fa que aquesta sèrie tingui tant èxit? Doncs que mentre el gènere no és tan innovador, la seva producció visual, els personatges amb els quals et pots identificar i una visió pertorbadora de la naturalesa humana han connectat amb el públic de tot el món.

Els jocs en què han de participar els concursants són força simples. De fet, són adaptacions dels jocs infantils a què jugaven quan eren petits. El Pica-paret i les bales són els dos que nosaltres podrem reconèixer més fàcilment. Aquesta sorprenent barreja de jocs innocents, amb regles fàcils que fa que et puguis centrar en els personatges, amb sang, força sang, i morts violentes ha atret un nombrós públic.

Una altra cosa que ha pogut atreure l’atenció de l’espectador són els personatges. Tot i que tots tenen greus problemes econòmics, venen de diferents sectors de la societat. El protagonista principal, per exemple, és un home a l’atur, amb una greu addicció a les apostes, que lluita per guanyar-se el respecte de la seva família. Un dels altres protagonistes és un corredor de borsa que deu molts diners als seus inversors. Un antic sicari, un immigrant pakistanès o una noia que vol fer tot el possible per recuperar la custòdia del seu germà són els altres protagonistes de la història.

Squid Game posa de manifest la desesperació a la qual s’enfronten algunes persones quan els deutes s’apoderen de tots els aspectes de la seva vida. Pots pensar que el protagonista és idiota (i sí, ho és), però també veuràs el seu costat més amable. A més, i força de passada, veuràs els traumes que ha sofert en la seva vida.

El problema més gran que es pot trobar la sèrie, almenys en les nostres contrades, és la manera que tenen d’actuar els coreans. Si no estàs acostumat a veure sèries coreanes, tingues paciència. Al començament tots els personatges sobreactuen molt, sobretot en l’aspecte còmic (molt comú en aquestes produccions), però a mesura que van passant els capítols veuràs com, igual que l’estat anímic dels personatges, les seves interpretacions aniran derivant cap a un drama més pausat.

Impossible no comparar aquesta sèrie amb els films japonesos Battle Royal (Kinji Fukasaku, 2000) o As The Gods Will (Takashi Miike, 2014), o la més recent sèrie Alice in Borderland. Potser aquesta última és la que més s’assembla a Squid Game, tot i que Alice in Borderland tenia regles de joc molt més complicades i els personatges no hi jugaven voluntàriament.

Tot i que el creador de la sèrie, Dong-Hyuk Hwang, en una entrevista a Variety, va assegurar que té pensat fer-ne una segona temporada, haurem d’esperar un temps, ja que té pensat tornar a fer pel·lícules abans d’encara una segona temporada.

Puntuacio

8

Squid Game posa de manifest la desesperació a la qual s’enfronten algunes persones quan els deutes s’apoderen de tots els aspectes de la seva vida

Títol
오징어 게임 (Ojingeo Geim), Squid game

Creador
Dong-hyuk Hwang

Actors
Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Oh Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi, Wi Ha-joon, Kim Joo-ryoung, Yoo Sung-joo, Lee Yoo-mi, Kim Si-hyun, Lee Sang-Hee, Kim Yun-tae

On veure-la
Netflix

Comments are closed.