MENU

7 octubre, 2021 Comentaris tancats a ‘Master of None’: viure en parella en cinc actes Visualitzacions: 782 Sèries Jordi Dorca

Títol
Master of None presents: Moments in Love

Director
Aziz Ansari

Actors
Lena Waithe, Naomi Ackie, Aziz Ansari, Aysha Kala, Anthony Welsh, Faith Alabi, Rosalind Eleazar

On veure-la
Netflix

A la segona temporada segueix amb el mateix patró, però fa un pas més cap a l’experimentació

Puntuació

9

‘Master of None’: viure en parella en cinc actes

Des de la primera temporada Master of None ha estat una de les sèries més interessants que es poden veure a les plataformes. Aziz Ansari, el seu creador, es presenta amb un heterònim, Dev, i a través de recórrer les històries de la seva vida quotidiana a Nova York, pot parlar-nos de temes importants com la parella, l’amistat, la immigració, l’homosexualitat, el xoc cultural o el sexe. Ho fa a través de situacions d’humor, còmiques i absurdes però també amb moments de gran intensitat dramàtica. A la segona temporada segueix amb el mateix patró, però fa un pas més cap a l’experimentació. Ens ofereix homenatges a De Sica i El lladre de bicicletes, un majestuós episodi amb històries encadenades protagonitzades per habitant de Nova York i un capítol on recórrer la vida de Denise i la seva sortida de l’armari.

Precisament és Denise la protagonista de la tercera temporada. Amb un salt sorprenent, Dev queda relegat a un paper secundari en un dels capítols, i la totalitat de la temporada se centra amb introspecció cap a dos personatges (Denise i Alicia) i cap a la seva vida en parella. A través de cinc capítols de durades diverses ens mostra aquesta relació capitulada que sembla talment una reescriptura de la sèrie de Bergman Secrets d’un matrimoni. Una nova picada d’ullet del creador al cinema d’autor europeu, un cinema que li agrada i en el qual s’emmiralla. Treballa la història amb una narrativa observacional, amb molts quadres estàtics, en plans generals de les habitacions interiors de la casa i molts moments de temps mort narratiu. Filmada amb format quadrat i amb un granulat que recorda a les antigues cintes de trenta-cinc mil·límetres, retrata la història matrimonial per aprofundir amb els seus temes preferits: l’amor, la confiança, el tedi, el sexe, la maternitat (antològic el capítol sobre la reproducció assistida), la confiança, els temes racials, el sexe, l’èxit (Denise és ara una escriptora reconeguda que viu en una casa fantàstica amb la seva parella), la família i la solitud. Una relació aprofundida de les relacions en el món d’avui, en cinc meravellosos actes molt ben dirigits per Ansari i fantàsticament interpretats per Naomi Ackie i Lena Waithe.

Puntuacio

9

A la segona temporada segueix amb el mateix patró, però fa un pas més cap a l’experimentació

Títol
Master of None presents: Moments in Love

Director
Aziz Ansari

Actors
Lena Waithe, Naomi Ackie, Aziz Ansari, Aysha Kala, Anthony Welsh, Faith Alabi, Rosalind Eleazar

On veure-la
Netflix

Comments are closed.