MENU

12 octubre, 2021 Comentaris tancats a ‘Vigil’: la policia britànica per terra i mar Visualitzacions: 751 Sèries Jordi Taulats

Títol
Vigil

Creador
Tom Edge

Actors
Suranne Jones, Lorne MacFadyen, Rose Leslie, Lolita Chakrabarti, Adam James, Martin Compston, Orla Russell, Cal Macaninch, Dan Li, Lauren Lyle, Parth Thakerar, Anita Vettesse, Angelique Fernandez

On veure-la
Movistar+

Vigil és un viatge perfectament orquestrat a través d’una trama cada cop més complexa.

Puntuació

8,5

‘Vigil’: la policia britànica per terra i mar

Un submarí nuclear. Un mort. Un pesquer i la seva tripulació arrossegats sota les onades per una força invisible. La nova minisèrie de la BBC té tots els ingredients per ser una sèrie increïble, i ho és.

La sèrie Vigil comença amb la tripulació d’un vaixell pesquer, que mentre està pescant es veu arrossegat lentament i inexorablement cap a les profunditats del mar per una força imparable. Just a sota d’ells, el submarí nuclear HMS Vigil, a través de l’operador de sonar Burke (Martin Compston, Line of Duty), és testimoni de la catàstrofe, però, tot i la insistència de Burke de sortir a la superfície per salvar a la tripulació, el capità Newsome (Paterson Joseph, Noughts + Crosses), amb la idea que no poden delatar la seva posició, ho impedeix i envia Burke a la seva llitera perquè es calmi. Moments després, veiem el cadàver de Burke, aparentment mort per una sobredosi d’heroïna. Com que el submarí està en aigües escoceses, s’ha d’investigar la mort i allà envien la DCI Amy Silva (Suranne Jones, Gentleman Jack). No, no és l’ambient més idoni per una persona que lluita contra el record de l’accident de cotxe que va posar fi a la vida del seu marit i gairebé amb la de la seva filla, però la feina és la feina i Amy Silva sempre posa per davant el deure.

Vigil és un viatge perfectament orquestrat a través d’una trama cada cop més complexa. Si bé per un costat tenim la investigació d’Amy a dins el submarí, per l’altra tenim la investigació de Kirsten Longacre (Rose Leslie, Joc de Trons), encarregada d’investigar la relació de Burke i un campament d’activistes antinuclears. A mesura que les dues investigacions avancen, les dues agents veuen com els dos casos cada cop es van entrellaçant més.

Vigil manté els diversos fils de la trama en perfecta harmonia, evolucionant cap a un drama conspiranoic que implica la marina i els serveis de seguretat britànics, cosa que podria costar el paper de la Gran Bretanya en la dissuasió nuclear i el seu lloc en el món de la geopolítica. Tot això sense perdre de vista la història i als éssers humans que hi ha darrere. La sèrie escrita per Tom Edge (C. B. Strike) és una delícia sobre un món tèrbol i invisible que no vol sortir a la superfície.

Igual que Line of Duty, Vigil, produïda per World Productions (que també ens va portar la fantàstica Bodyguard) és tècnica en el llenguatge utilitzat, aquest cop els específics del món dels submarins. Les al·lusions a la vida sota l’aigua són fascinants (l’oficial Glover porta tasses de te embolcallades amb paper film, els telèfons estan permesos sempre que no tinguin targetes SIM…) i els episodis estan filmats amb molta reverència a les costes escoceses (els directors Isabelle Sieb i James Strong van treballar a Shetland i Broadchurch respectivament). Fins i tot les escenes ambientades al submarí són visualment impactants, il·luminades de vermells i blaus.

Afegeixi alguns ensurts, un grapat de gairebé catàstrofes i un parell de cliffhangers i tindràs tots els ingredients d’un misteri tens a les profunditats oceàniques. I si a sobre pateixes d’una lleugera claustrofòbia, ja ho tindràs tot!

Puntuacio

8,5

Vigil és un viatge perfectament orquestrat a través d’una trama cada cop més complexa.

Títol
Vigil

Creador
Tom Edge

Actors
Suranne Jones, Lorne MacFadyen, Rose Leslie, Lolita Chakrabarti, Adam James, Martin Compston, Orla Russell, Cal Macaninch, Dan Li, Lauren Lyle, Parth Thakerar, Anita Vettesse, Angelique Fernandez

On veure-la
Movistar+

Comments are closed.