MENU

14 octubre, 2021 Comentaris tancats a ‘Time’: temps de condemna Visualitzacions: 703 Sèries Jordi Dorca

Títol
Time

Creador
Jimmy McGovern

Actors
Sean Bean, Stephen Graham, James Nelson-Joyce, Nabil Elouahabi, Natalie Gavin, Nadine Marshall, Hannah Walters, Sue Johnston, David Calder, Kevin Harvey, Jack McMullen, Siobhan Finneran i Franc Ashman

On veure-la
Movistar

La sèrie té la qualitat de saber perfilar molt bé els personatges tant els principals com els secundaris, aquí el guionista i el director reben l’ajut inestimable de Sean Bean i Stephen Graham i la resta d’actors que completen un càsting fantàstic.

Puntuació

9

‘Time’: temps de condemna

El drama carcerari és un gènere en si mateix. El cinema i la televisió han donat tantes bones obres subscrites als murs de les presons que ara no les voldria enumerar per no avorrir. L’espai de reclusió permet narrar moltes històries diferents de personatges circumscrits a un espai petit i habitat d’una gran hostilitat. Aquestes premisses de partida permeten als bons guionistes moure’s en diferents trames, temes de reflexió i crear ambientacions opressives que poden arribar a ser embolcalladores per a l’espectador. La darrera proposta que s’ha estrenat compleix amb aquests preceptes, es tracta de Time (aquí l’han titulat Condena), una minisèrie de la BBC, escrita per Jimmy McGovern, dirigida Lewis Arnold i interpretada de manera magistral per Sean Bean i Stephen Graham.

Mark Cobden (Sean Bean), és un professor alcohòlic que ha estat condemnat a quatre anys per atropellar i matar a algú anant borratxo i Eric McNelly (Stephen Graham) és un funcionari de presons íntegre que supervisa el mòdul de Cobden i que de sobte es veu implicat en un dilema fruit d’un xantatge perpetrat per un dels interns. Els tres capítols es mouen en aquestes dues històries que transcorren en paral·lel: per una banda en l’infern que viu Cobden, un personatge que ha assumit la seva condemna, desolat per la culpa, mentre s’ha de moure en un espai de delinqüència pel qual no està preparat; i per l’altra tenim a un funcionari que transgredeix la seva integritat per protegir el seu fill al qual utilitzen per fer-li xantatge. Apareixen altres personatges que permeten als seus creadors complementar la seva visió crítica del sistema penitenciari britànic: un pres psicòtic, un pres condemnat a perpètua per un crim comès a l’adolescència, el cap d’una màfia de traficants i una monja que exerceix d’educadora i mediadora entre presos.

La sèrie té la qualitat de saber perfilar molt bé els personatges tant els principals com els secundaris, aquí el guionista i el director reben l’ajut inestimable de Sean Bean i Stephen Graham i la resta d’actors que completen un càsting fantàstic. També cal dir que la sèrie és continguda i sap evitar l’artificiositat i la sobre interpretació que a vegades veiem en el subgènere, els guionistes han sabut treballar molt bé les analepsis i les el·lipsis per no avorrir amb metratges sobrers i temps morts narratius que no ajudarien a avançar la història. Més enllà de les històries personals, el drama sap entrar en la crítica social sobre un sistema penitenciari britànic que poques vegades compleix o vol complir els objectius de reinserció. En definitiva, una sèrie magnífica, absorbent i sobretot fantàsticament interpretada, una altra gran proposta de la BBC una cadena que treballa com ningú el format de la minisèrie.

Puntuacio

9

La sèrie té la qualitat de saber perfilar molt bé els personatges tant els principals com els secundaris, aquí el guionista i el director reben l’ajut inestimable de Sean Bean i Stephen Graham i la resta d’actors que completen un càsting fantàstic.

Títol
Time

Creador
Jimmy McGovern

Actors
Sean Bean, Stephen Graham, James Nelson-Joyce, Nabil Elouahabi, Natalie Gavin, Nadine Marshall, Hannah Walters, Sue Johnston, David Calder, Kevin Harvey, Jack McMullen, Siobhan Finneran i Franc Ashman

On veure-la
Movistar

Comments are closed.