MENU

21 octubre, 2021 Comentaris tancats a Tothom a passar pel tub Visualitzacions: 839 Cinema Jep Soler

Títol
Méandre

Director
Mathieu Turi

Actors
Gaia Weiss, Peter Franzén, Romane Libert, Frédéric Franchitti, Corneliu Dragomirescu, Eva Niewdanski, Carl Laforêt, Henri Benard, Fabien Houssaye, Olympe Turi

On veure-la


És inevitable comparar la pel·lícula amb Cube (Vincenzo Natali, 1997) o la recent Oxigen (Alexandre Aja, 2021), per això val la pena destacar les diferències.

Puntuació

6

Tothom a passar pel tub

Sou d’aquelles persones que pateixen claustrofòbia? O dels que alguna vegada heu somiat que us quedeu tancades en un lloc estret i us heu despertat amb suor freda? Aquí teniu la pel·lícula perfecta! Estareu assegudes a la butaca amb els esfínters anal ben apretats amb el perill que es destensi i us cagueu, literalment, a sobre. Sapigueu que he hagut d’agafar aire i estrènyer les natges més vegades de les que voldria, però nois i noies, la cosa ha valgut la pena!

Meander (aquí la publiciten amb el nom de El Tubo) és una producció francesa dirigida i escrita per Matthieu Turi, que compta amb l’omnipresent interpretació de Gaia Weiss, que s’erigeix en la nova heroïna del cinema de ciència-ficció. Weiss és la Lisa, una jove mare que passa el dol per la mort de la filla voltant pel món, sense rumb. Una nit la recull un conductor que l’ataca i la Lisa es desperta dins una cambra sense saber com hi ha arribat ni com sortir d’allà. El seu únic objectiu és fugir d’aquella presó passant per infinitat de passadissos en forma de tub, estrets, llargs i plens de trampes.

És inevitable comparar la pel·lícula amb Cube (Vincenzo Natali, 1997) o la recent Oxigen (Alexandre Aja, 2021), per això val la pena destacar les diferències. Bàsicament és la soledat del personatge, a les altres hi ha una interacció social, encara que sigui un ordinador, en el cas d’Oxigen, o perquè hi ha més persones tancades conjuntament com a Cube o a El Hoyo (Gaider Gaztelu-Urrutia, 2019). La protagonista de Meander es passa la major part del temps sola, i la soledat pot tenir, també, conseqüències. Tot i això el que més destacaria és l’originalitat en l’estructura de la trama, a més de sentir sovint una claustrofòbia angoixant, ens permeten espais per oxigenar-nos i agafar arrencada. En un petit flashback ens expliquen el perquè de tot plegat i ens regalen un parell d’espants que s’agraeixen. Turi construeix una història en què conviuen el terror, la ciència-ficció, l’angoixa, el drama i un final feliç que agradarà a alguna part dels espectadors, però que a mi m’ha decebut. 

Puntuacio

6

És inevitable comparar la pel·lícula amb Cube (Vincenzo Natali, 1997) o la recent Oxigen (Alexandre Aja, 2021), per això val la pena destacar les diferències.

Títol
Méandre

Director
Mathieu Turi

Actors
Gaia Weiss, Peter Franzén, Romane Libert, Frédéric Franchitti, Corneliu Dragomirescu, Eva Niewdanski, Carl Laforêt, Henri Benard, Fabien Houssaye, Olympe Turi

On veure-la


Comments are closed.