MENU

26 octubre, 2021 Comentaris tancats a ‘The Godfather of Harlem’. Lluites racials a la màfia. Visualitzacions: 806 Sèries Jordi Dorca

Títol
Godfather of Harlem

Director
Chris Brancato, Paul Eckstein i John Ridley

Actors
Lucy Fry, Forest Whitaker, Jamaal Burcher, Vincent D'Onofrio, Giancarlo Esposito, Ilfenesh Hadera, Kelvin Harrison Jr., Erik LaRay Harvey, Kathrine Narducci, Paul Sorvino, Eric West, Rafi Gavron, Tramell Tillman,

On veure-la
HBO

Tot i que tenen molt poc a veure des del punt de vista narratiu, de producció i fílmic, The Godfather of Harlem podria ser considerada una precuela de la pel·lícula de Ridley Scott American Gangster

Puntuació

8

‘The Godfather of Harlem’. Lluites racials a la màfia.

Tot i que tenen molt poc a veure des del punt de vista narratiu, de producció i fílmic, The Godfather of Harlem podria ser considerada una precuela de la pel·lícula de Ridley Scott American Gangster. En la pel·lícula coneixem a Fran Lucas el cap dels narcotraficants afroamericans de Harlem. Aquest va ser el xofer, el sicari i finalment el substitut del gran cap de la màfia negra de Nova York Ellsworth “Bumpy” Johnson, el protagonista de la sèrie, fantàsticament interpretat per Forest Whitaker. Creada per Chris Brancato i Paul Eckstein, ens situa a l’any 1963 quan Johnson surt d’Alcatraz i retorna al seu barri després de deu anys de captiveri. Quan torna veu com tot ha canviat. La família Genovesese, encapçalada per Louis Gigante, ha guanyat terreny al barri i les lluites a favor dels drets civils estan a peu de carrer. Malcom X (Nigel Thatch) i la mesquita d’Elijah Muhammad estan guanyant terreny i el congressista Adam Clayton Powell Jr. (Giancarlo Esposito) té ara més influència. Bumpy vol també recuperar el seu terreny enfront de les famílies italianes que generalment el tracten en menyspreu pel fet se ser negre. Aquí comença una típica història del crim organitzat i lluites de poder molt marcades per les diferencies racials.

La sèrie també compta amb subtrames més o menys interessant com una història de Romeu i Julieta entre Stella Gigante (Lucy Fry) i un bluesman negre, les dificultats de Malcom X per imposar les seves idees a la «Nació de l’Islam», l’eclosió de Mohamed Ali i també les lluites intestines entre les diferents famílies de Nova York. En aquest sentit, la sèrie d’Epix, s’assembla  Boradwalk Empire, la colossal història que van crear Martin Scorsese i Terence Winter per HBO, però en aquest cas The Godfather of Harlem peca de certa desídia alhora d’aprofundir en determinats secundaris com Joe Bonano (Chazz Palmintieri), Frank Costello (Paul Sorvino) o el mateix Gigante (Vincent D’Onofrio), també cal dir que no té l’estil  i el ritme narratiu ni tampoc la cura estètica de Bordwalk Empire.

Tot i algunes imperfeccions, el cert és que és un gran retrat d’època, un relat mafiós, prototípic però molt interessant, i una acumulació perfecte de gran actuacions, que la fan ser una sèrie interessant. Capítol a part mereix la seva gran banda sonora i el carisma que demostra Forest Whitaker en un paper que sembla que li han fet a mida. Costa de creure com és que ha passat tant desapercebuda.

Puntuacio

8

Tot i que tenen molt poc a veure des del punt de vista narratiu, de producció i fílmic, The Godfather of Harlem podria ser considerada una precuela de la pel·lícula de Ridley Scott American Gangster

Títol
Godfather of Harlem

Director
Chris Brancato, Paul Eckstein i John Ridley

Actors
Lucy Fry, Forest Whitaker, Jamaal Burcher, Vincent D'Onofrio, Giancarlo Esposito, Ilfenesh Hadera, Kelvin Harrison Jr., Erik LaRay Harvey, Kathrine Narducci, Paul Sorvino, Eric West, Rafi Gavron, Tramell Tillman,

On veure-la
HBO

Comments are closed.