MENU

17 març, 2022 Comentaris tancats a La gran desconnexió Visualitzacions: 1334 Sèries Jep Soler

Títol
Severance

Creador
Dan Erickson

Actors
Adam Scott, Patricia Arquette, Dichen Lachman, John Turturro, Christopher Walken, Britt Lower, Zach Cherry, Jen Tullock, Marc Geller, Tramell Tillman, Mark Kenneth Smaltz, Yul Vazquez, Nikki M. James,

On veure-la
Apple TV

A Severance ho fan molt senzill, posen un xip al cervell dels treballadors que els permet separar la vida laboral de la de l’exterior. Entren a l’ascensor i el xip s’activa

Puntuació

8

La gran desconnexió

Hi ha sèries que arriben en el moment oportú i Severance n’és una d’elles. Amb la pandèmia s’ha posat de moda, millor que digui que s’ha visibilitzat, la necessitat de fer suport emocional als treballadors de la sanitat, d’educació, dels supermercats, de les benzineres,  és a dir de tots els àmbits laborals en els que hi ha algun malestar emocional. Per tant, a tot arreu hi ha ganes de fer intervencions psicològiques perquè els treballadors i treballadores tinguin un suport que els alliberi d’aquest malestar emocional durant la jornada laboral. Menys patiment, menys baixes, més productivitat. 

En alguns d’aquests tallers, impartits per experts psicòlegs, els hi diuen al personal que quan arriben a la feina han de deixar els problemes personals a la porta, o a l’ascensor si n’hi ha, i que al posar-se el vestit de feina comencin amb la tabula rasa a treballar fins al final de la jornada. En el precís moment de la finalització del dia laboral tots els problemes de la jornada es queden a la roba de la feina i al sortir al carrer tothom net de preocupacions laborals. Això és impossible de fer, perquè la majoria dels humans no podem desconnectar el cervell a demanda, sinó que anem pensant en l’exterior i l’interior i la família i els nens i el cunyat i les vacances i de tot plegat sense aturador. 

A Severance ho fan molt senzill, posen un xip al cervell dels treballadors que els permet separar la vida laboral de la de l’exterior. Entren a l’ascensor i el xip s’activa. A la feina només coneixen el món d’allà i a fora no saben el que han fet a la feina. Com a espectador seguim la vida d’un departament estrany amb quatre treballadors que, com que no saben ni qui són ni què fan a fora, es dediquen a treballar i a especular sobre la vida que deuen fer quan pleguen. No podem dir que la productivitat millori perquè tampoc sabem, de fet ni ells ho saben, en què consisteix la feina.

Del món exterior només seguim la vida d’en Mark (Adam Scott), un jove vidu que està a punt de ser tiet, que té un cunyat ben peculiar i que rep la visita d’un antic treballador de l’empresa que està connectant els dos mons. 

Cal dir que Severance es pot veure a AppleTV, està dirigida en els primers capítols per Ben Stiller, que ja ens va meravellar amb Escape To Dannemora, i que té la participació de grans mostres de la interpretació: Patricia Arquette, John Turturro i Christopher Walken. Estèticament impecable, amb alguns paral·lelismes laborals amb el Brazil de Terry Gilliam, Severance és una sèrie molt recomanable, si més no perquè és diferent al que estem acostumats, és d’aquelles que s’han de pair bé i deixar-se emportar per les imatges i el ritme. Segur que ho gaudiu. Paraula de Bastard. 

Puntuacio

8

A Severance ho fan molt senzill, posen un xip al cervell dels treballadors que els permet separar la vida laboral de la de l’exterior. Entren a l’ascensor i el xip s’activa

Títol
Severance

Creador
Dan Erickson

Actors
Adam Scott, Patricia Arquette, Dichen Lachman, John Turturro, Christopher Walken, Britt Lower, Zach Cherry, Jen Tullock, Marc Geller, Tramell Tillman, Mark Kenneth Smaltz, Yul Vazquez, Nikki M. James,

On veure-la
Apple TV

Comments are closed.