MENU

15 juny, 2022 Comentaris tancats a We Own This City, David Simon torna a Baltimore Visualitzacions: 1972 Sèries Jordi Dorca

Títol
We Own This City

Creador
David Simon

Actors
Jon Bernthal, Treat Williams, Josh Charles, Jamie Hector, Domenick Lombardozzi, Don Harvey, Delaney Williams, Rob Brown, Tray Chaney, Wunmi Mosaku, Darrell Britt-Gibson, Dagmara Dominczyk i David Corenswet

On veure-la
HBO

David Simon ha tornat més desesperançat que mai a la televisió i al Baltimore policial que tan bé va retratar a The Wire

Puntuació

10

We Own This City, David Simon torna a Baltimore

David Simon ha tornat més desesperançat que mai a la televisió i al Baltimore policial que tan bé va retratar a The Wire. A We Own This City ens mostra un retrat frontal, cru i molt precís de la corrupció policial. Seguint un cas real, una investigació de l’FBI a unitats de narcòtics i control d’armes de la policia de la ciutat més gran de Maryland, ens va mostrant un sistema corromput i un poder polític incapaç de redreçar una situació insostenible, encegats per les estadístiques i la demoscòpia electoral. Una trama paral·lela denúncia la violació de drets civils per part dels cossos policials, amb arrestos indiscriminats, violència i racisme inherent. La trama pivota a travésde dos fronts, la investigació federal, i el cas de Freddy Gray, un ciutadà que va morir en mans de sis policies de Baltimore l’any 2015, aquests dos exemples serveixen a Simon i a Pelecanos, l’altre guionista de la minisèrie, per denunciar un fenomen molt estès a la societat americana, el qual podem resumir amb la divisió cada vegada més gran que hi ha entre el ciutadà, les forces de seguretat i la justícia, una confiança que s’ha trencat i que ha trobat la constatació al carrer a través de l’eslògan “No Justice, No Peace” i el recent “Black Lives Matter”. La investigació de Baltimore ens la presenta com símptoma d’un mal generalitzat.

La sèrie ens remet, inexorablement, a The Wire i Homicide, els anteriors treballs de Simon, però també, és difícil no tenir present el cinema dels vuitanta i films com Serpico o Prince of the City i fins i tot, a The Force una de les darreres novel·les de Don Winslow on també tracta el tema de la corrupció policial, de fet aquest és el tema de la sèrie, un grup de policies que tenen la força i la impunitat per robar diners i drogues a traficants, maltractar sistemàticament i sense motiu a la població dels barris depauperats, estafar les hores extres i fer-ho tot mentre maquillen estadístiques per acontentar els seus caps polítics.

L’estructura narrativa és molt interessant, cada capítol conté diversos testimonis, els quals confessen a l’FBI algunes de les accions delictives que van perpetrar, cada vegada que s’obre un testimoni veiem l’informe en pantalla i la data de redacció, aquesta és una manera hàbil de situar-nos en una trama complexa, com totes les que tracta Simon. És una sèrie austera, que no utilitza cliffhangers ni recursos fàcils perquè entrem en la història, ens hi endinsem a través d’un relat pausat i polièdric que mostra el context de manera clara i ens ensenya de mica en mica la complexitat de tots els personatges, alguns d’ells retratats amb absoluta cruesa, fet que provoca que l’espectador no pugui empatitzar-hi i alhora ressalta l’ànim de denúncia de la sèrie. Jon Bernthal, Jamie Hector i Josh Charles destaquen entre un repartiment heterogeni que ajuda a donar versemblança a la història.

Simon ens torna a mostrar, a través del seu estil naturalista, un fresc de denúncia de la corrupció democràtica, i demostra que és un dels grans cronistes dels Estats Units actuals, així com també, un dels millors showrunners de la història de la televisió. We Own This City és una altra obra imprescindible de la seva excel·lent filmografia.

Puntuacio

10

David Simon ha tornat més desesperançat que mai a la televisió i al Baltimore policial que tan bé va retratar a The Wire

Títol
We Own This City

Creador
David Simon

Actors
Jon Bernthal, Treat Williams, Josh Charles, Jamie Hector, Domenick Lombardozzi, Don Harvey, Delaney Williams, Rob Brown, Tray Chaney, Wunmi Mosaku, Darrell Britt-Gibson, Dagmara Dominczyk i David Corenswet

On veure-la
HBO

Comments are closed.