MENU

20 setembre, 2022 Comentaris tancats a Goodnight Mommy, un nou remake innecessari. Visualitzacions: 2024 Cinema Jep Soler

Títol
Goodnight Mommy

Director
Matt Sobel

Actors
Naomi Watts, Cameron Crovetti, Nicholas Crovetti, Crystal Lucas-Perry, Jeremy Bobb, Peter Hermann

On veure-la
Amazon Prime

Si fes la llista de remakes innecessàris no hi cabrien en aquest bloc, això us ho deixo per vosaltres si voleu anar ampliant títols. 

Puntuació

4

Goodnight Mommy, un nou remake innecessari.

Entenem com a remake aquella versió nova, actualitzada, d’una pel·lícula ja estrenada fa un temps. Deixem fora d’aquesta categoria les pel·lícules basades en una obra literària, ja que després el que es fa és versionar l’obra, no pas el film. Fet l’aclariment, perquè així no em salteu a sobre com hienes famèliques, anem a parlar de remakes, especialment del  Goodnight Mommy (Matt Sobel) que podeu trobar a Amazon Prime.

No necessariament un remake ha de ser inferior al seu predecessor, fins i tot hi ha directors que han fet versions noves dels seus films, ja sigui perquè han millorat els recursos audivisuals o perquè han tingut ganes d’adaptar-ho a un públic diferent. Ho van fer Hitchcock i Haneke amb The Man Who Knew Too Much i Funny Games, respectivament, amb resultats van ser prou satisfactoris.

En trobem un grup molt nombrós, cada vegada més, de films fets fora d’Estats Units i que l’industria americana ha volgut modificar per fer-lo, al seu entendre, més atractiu pel públic. Hi trobem les versions de Abre los ojos, Let me in, El secreto de sus ojos, Intocable, Después de la boda, Rams, La familia Belier (Oscar pel remake, per cert), i un llarg etcétera de films que no han superat a l’original però que des de EEUU han considerat necessaris. Si fes la llista de remakes innecessàris no hi cabrien en aquest bloc, això us ho deixo per vosaltres si voleu anar ampliant títols.

Ich seh, Ich seh (2014) (Goodnight Mommy) és una pel·lícula austríaca de la parella formada per Veronika Franz i Severin Fiala, que cinc anys després ens van regalar The Lodge. Costa explicar el film sense espatllar-lo, per això només us diré que dos germans bessons no es creuen que la persona amb la cara embenada sigui la seva mare, tal com afirma. La mare té una actitud hostil cap els nens, sobretot amb un, i es comporta de manera irascible.

La versió americana ha comptant amb la participació de Naomi Watts, especialista en remakes: Funny Games (2007), The Ring (2002), King Kong (2005), com a ganxo per enganyar a l’audència i que facin click a la pantalleta. El film, comparat amb l’original, que també està a Amazon Prime, incorpora alguns elements més americans (el pare i la polícia), i canvia la ràbia austríaca per la tristesa. Aquí els personatges estan tristos i es van enfadant paulatinament, suposo que per fer-ho més portable i que la confrontació materno-filial no sigui tant explicita com en l’original. Serà que els europeus portem millor el fet de barallar-nos amb la família. Sortosament no hi ha una explicació final a tot plegat, era el que em feia més por, que ens fessin un sermó resolutiu perquè no quedés cap detall per explicar.

Des d’aquí recomanar l’original, per tensió, per la interpretació dels nens i per la posada en escena. A més de millor la podriem catalogar de terrorífica. El remake és buit de contingut i sense tensió. Vosaltres mateixos.

Puntuacio

4

Si fes la llista de remakes innecessàris no hi cabrien en aquest bloc, això us ho deixo per vosaltres si voleu anar ampliant títols. 

Títol
Goodnight Mommy

Director
Matt Sobel

Actors
Naomi Watts, Cameron Crovetti, Nicholas Crovetti, Crystal Lucas-Perry, Jeremy Bobb, Peter Hermann

On veure-la
Amazon Prime

Comments are closed.